Nema novosti za one koji su u svoje stanove dužni ugraditi toplinske razdjelnike. Radna skupina Ministarstva gospodarstva od inicijalnog sastanka nije napravila ništa novo, iako je ministar Panenić obećavao da će se više znati nakon Uskrsa. Kako sada stvari stoje, razdjelnike će se morati ugraditi u stanove do kraja ove godine.


Ako se stanari u zgradi odluče na ugradnju razdjelnika morat će izdvojiti više od milijun kuna. Kako sada stvari stoje, trošak je to u koji će morati ući, jer radna skupina Ministarstva gospodarstva nije još uvijek napravila ništa.

Vezani članci Trulo do temelja (Foto: boredpanda.com) Majstori obavili inspekcije i pronašli zgrade trule do temelja, kućne popravke nosivih zidova... Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li se ponoviti katastrofa poput one s razdjelnicima? Ministar Ćorić ima novu strategiju

Iako je najavio da će nakon Uskrsa imati konkretne vijesti za građane koje muči problem razdjelnika, ministar Panenić još uvijek to nema. Građanima koji se griju na toplanu, poručuje - smanjili smo cijene plina.

'Jedna od mjera koje ste vidjeli je snižavanje cijene energenata, gdje smo deregulirali u jednom dijelu i cijenu plina, prema tome očekujemo i po završetku postupka oko razdjelnika da možemo to ukomponirati', rekao je ministar Panenić.

No, udruge koje su pozvane da budu dio radne skupine ministarstva bune se da ih nitko nije zvao još od inicijalnog sastanka.

Prema postojećem zakonu građani razdjelnike moraju ugraditi do kraja ove godine. U suprotnom, prijete im kazne u iznosu do 50 tisuća kuna.