Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlaćenje prazne slame

SLUČAJ RAZDJELNICI Ako se pitate što je radna skupina napravila - nije napravila ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema novosti za one koji su u svoje stanove dužni ugraditi toplinske razdjelnike. Radna skupina Ministarstva gospodarstva od inicijalnog sastanka nije napravila ništa novo, iako je ministar Panenić obećavao da će se više znati nakon Uskrsa. Kako sada stvari stoje, razdjelnike će se morati ugraditi u stanove do kraja ove godine.

Ako se stanari u zgradi odluče na ugradnju razdjelnika morat će izdvojiti više od milijun kuna. Kako sada stvari stoje, trošak je to u koji će morati ući, jer radna skupina Ministarstva gospodarstva nije još uvijek napravila ništa.

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija'' Ilustracija Prijeko potrebna pomoć Dobra vijest za tri skupine hrvatskih građana: Stiže važan zakon koji bi im mogao uvelike promijeniti život

Iako je najavio da će nakon Uskrsa imati konkretne vijesti za građane koje muči problem razdjelnika, ministar Panenić još uvijek to nema. Građanima koji se griju na toplanu, poručuje - smanjili smo cijene plina.

'Jedna od mjera koje ste vidjeli je snižavanje cijene energenata, gdje smo deregulirali u jednom dijelu i cijenu plina, prema tome očekujemo i po završetku postupka oko razdjelnika da možemo to ukomponirati', rekao je ministar Panenić.

No, udruge koje su pozvane da budu dio radne skupine ministarstva bune se da ih nitko nije zvao još od inicijalnog sastanka.

Prema postojećem zakonu građani razdjelnike moraju ugraditi do kraja ove godine. U suprotnom, prijete im kazne u iznosu do 50 tisuća kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene