Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Banskim se dvorima od 13 sati održava redoviti sastanak koalicijskih partnera.


Prilikom dolaska u zgradu Vlade zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin komentirao je referendumsku inicijativu o izmjeni izbornog zakona i smanjenju prava manjinskih zastupnika.

Vezani članci Ivan Penava (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Penava: Bio sam član Viber grupe, no izabrao sam opciju 'leave and delete' Zapjevala Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: screenshot/Igor Soban/PIXSELL) Predstavljanje programa završilo pjevanjem, Kolindu Grabar-Kitarović nije omeo čak ni prvi gospodin

Radin je komentirao i poteze predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u vezi s referendumom inicijative Narod odlučuje.

Odbio je komentirati činjenicu da su neki savjetnici Predsjednice potpisali referendumske inicijativu o smanjenju broja zastupnika manjina u Saboru.

"To što su njezini savjetnici potpisali, to je Predsjedničin problem. Ja ne ulazim u odnose između Predsjednice i njezinih savjetnika", rekao je Radin.

S druge strane, nimalo mu se nije svidjela činjenica da se Predsjednica sastala sa Željkom Markić prije prikupljanja potpisa za referendumske incijative.

"Što se tiče njezina odnosa prema referendumu, nekako me iznenađuje da se sastala s gospođom Markić a da to nitko nije znao. Iznenađuje me, u Rimu mi je rekla da zastupnici manjina ne smiju izgubiti niti jedno pravo, iznenađuje me onda podrška referendumu", pojasnio je Radin.