Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove reakcije

Radin o odnosu Predsjednice prema referendumu: "Iznenađuje da se sastala s gospođom Markić i da to nitko nije znao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim se dvorima od 13 sati održava redoviti sastanak koalicijskih partnera.

Prilikom dolaska u zgradu Vlade zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin komentirao je referendumsku inicijativu o izmjeni izbornog zakona i smanjenju prava manjinskih zastupnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cilj skrenuti fokus s gorućih problema Kajtazi: Vlada i premijer trebaju se distancirati od izjava poput Brkićevih Slika nije dostupna Vjeruje u suradnju Prgomet o Radinovim izjavama: "Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH"

Radin je komentirao i poteze predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u vezi s referendumom inicijative Narod odlučuje.

Odbio je komentirati činjenicu da su neki savjetnici Predsjednice potpisali referendumske inicijativu o smanjenju broja zastupnika manjina u Saboru.

"To što su njezini savjetnici potpisali, to je Predsjedničin problem. Ja ne ulazim u odnose između Predsjednice i njezinih savjetnika", rekao je Radin.

S druge strane, nimalo mu se nije svidjela činjenica da se Predsjednica sastala sa Željkom Markić prije prikupljanja potpisa za referendumske incijative.

"Što se tiče njezina odnosa prema referendumu, nekako me iznenađuje da se sastala s gospođom Markić a da to nitko nije znao. Iznenađuje me, u Rimu mi je rekla da zastupnici manjina ne smiju izgubiti niti jedno pravo, iznenađuje me onda podrška referendumu", pojasnio je Radin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene