Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao na sud

Radimir Čačić 17. lipnja ide u zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić, bivši potpredsjednik Vlade, osuđen je na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih u Mađarskoj početkom 2010.

Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Radimiru Čačiću je danas uručio rješenje o izdržavanju kazne, nakon što je Vrhovni sud početkom svibnja odbio njegovu žalbu i potvrdio presudu Županijskog suda koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora poput suda u mađarskom Kapošvaru gdje je vođen postupak.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

>> Čačić mora u zatvor: Vrhovni sud potvrdio kaznu od 22 mjeseca zatvora!

Čačić je kazao da je izrazio želju da čim prije krene s izdržavanjem kazne pa se u dogovoru sa sucem u Remetinec treba javiti već 17. lipnja. 'Došlo je vrijeme i nema smisla odlagati', kratko je izjavio Čačić izlazeći iz zgrade suda na Zrinjevcu.

On će u Remetincu provesti nekoliko tjedana na tzv. opservaciji tijekom koje će stručnjaci odrediti u kojoj će kaznionici 'odraditi' ostatak kazne.

Potvrđujući mađarsku kaznu zagrebački je sud, u siječnju ove godine, odlučio da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust. Osim toga izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od tri godine.

Pravomoćnu presudu zbog nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon toga dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj. (A.J. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene