Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOPLI OBROCI SAMO NAJMLAĐIMA

Kako su se obroci dijelili u školama s tri smjene: "Blagovaonica ima mjesta za 100 učenika. To znači da obroke dijelimo u devet termina"

Aktualno Galerija Jadranka Salopek - 1 Jadranka Salopek - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jadranka Salopek - 2 Jadranka Salopek - 2 Foto: DNEVNIK.hr Martina Bolšec Oblak Martina Bolšec Oblak Foto: DNEVNIK.hr Hrana za učenike - 1 Hrana za učenike - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrana za učenike - 2 Galerija 1/5 >>
U ponedjeljak je počela podjela besplatnih školskih obroka, ali ne bez problema. Posebno je izazovno u školama koje rade u tri smjene. Kako je tamo izgledala podjela obroka, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

Jadranka Salopek, ravnateljica OŠ Ante Kovačića Zagreb, kaže da su se obroci u njezinoj školi dijelili u devet termina s obzirom na to da ima 1015 učenika.

"Blagovaona ima mjesta za 100 učenika. To znači da obroke dijelimo u 9 termina, s tim da možemo osigurati samo dva topla ručka, i to samo za učenike u boravku. Nemamo kapaciteta osigurati za sve", kazala je ravnateljica i dodala kako školska kuhinja ima kapacitet za 450 učenika.

"Ručak dobivaju prvi i drugi razredi. 980 učenika dobilo je obroke u sedam dodatnih termina", kazala je ravnateljica.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV jesu li tražili dodatnu kuharicu, Salopek odgovara: "Nismo tražili dodatnu kuharicu jer nema gdje raditi. Obroci koje smo povećali, povećali smo za 250 komada, to je pet obroka po razredu, to se može pokriti." Istaknula je kako je školi potrebno posuđe ako žele djeci pružiti kvalitetniju uslugu.

Pročitajte i ovo Antonio Jurčev - 1 PROBLEMI S PROVEDBOM U jednom gradu četiri škole nisu uspjele organizirati besplatan obrok za učenike: "Ni kuhar ne pomaže ako nemate kuhinju"

"Trebamo novu školu, ne samo kuhinju. Za ovu školu, da bismo prešli samo u dvije smjene, treba nam još pet učionica. Treba nam još ovolika kuhinja i blagovaonica", kazala je ravnateljica.

Martinu Bolšec Oblak zanimalo je i je li ostalo hrane u ovoj školi. Drugi ravnatelji kazali su da je bilo ostataka.

"Ostalo je hrane. Danas smo imali peciva i jogurt i ostala je četvrtina jogurta. Peciva su pojeli. Jogurti imaju duži rok trajanja pa ih možemo prebaciti za užinu drugi dan", kazala je ravnateljica i dodala kako roditelji mogu odbiti besplatan obrok.

Pročitajte i ovo Besplatni obroci u školama - 4 NISU GA DOBILI SVI Osnovnoškolci od danas imaju besplatan obrok u školama: "Marenda mi se u školama sviđa jer mama ne mora doma pripremati"

"Kod nas je bila anketa i 25 do 30 roditelja nije htjelo besplatni obrok", rekla je Salopek.

Bolšec Oblak zaključila je kako su ravnatelji rekli da je nekoj djeci to pecivo danas bilo možda jedini obrok.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene