Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVATNI ILI SLUŽBENI PUT?

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje odlazak Grabar-Kitarović u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije razvidno radi li se o privatnom ili službenom putovanju", rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila je u srijedu da su zaprimili tri prijave zbog putovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD te da će povjerenstvo provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

Prijave su, kaže, sadržajno manje-više istovjetne, u njima se od povjerenstva traži da utvrdi je li povodom putovanja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u SAD došlo do povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Problem je što se ne zna je li riječ o privatnom putovanju koje je pokriveno i plaćeno sredstvima državnog proračuna ili se uistinu radi o službenom putovanju s protokolom i pratećim okolnostima koje jedan službeni put prati, pojasnila je predsjednica Povjerenstva.

"Okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije razvidno radi li se o privatnom ili službenom putovanju", objašnjava predsjednica Povjerenstva, koje je od nadležnih tijela zatražilo relevantne podatke i dokumentaciju.

Nakon što dobiju zatražene podatke i dokumentaciju, Povjerenstvo će na javnoj sjednici raspravljati o tome ima li ikakvih razloga ili povoda za pokretanje postupka u ovom slučaju.

"U ovom trenu to nije moguće znati niti bilo što prejudicirati", ističe Orešković, koja nije precizirala što je zatraženo i od koga, kao ni razdoblje u kojemu bi se moglo odlučivati u tom slučaju.

Povjerenstvo je od Ureda predsjednice već zatražilo dokumentaciju o okolnostima petodnevnog putovanja. S Pantovčaka poručuju da će im sve dostaviti na uvid. Sve je kratko komentirao i premijer.  (D.B. / I.D./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene