Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sve dugotrajno nezaposlene žene iznad 40 godina, izvrsna vijest.


Zagrebačka županija i Zavod za zapošljavanje, u samo 12 mjeseci osposobit će ih da se zaposle kao profesionalne dadilje. No, neka ne odustaju ni žene s drugih područja.

Vezani članci Marija Selak Raspudić COVID kriza u Hrvatskoj više je pogodila žene nego muškarce: "Jedna od pet žena izgubila je posao" Pas Psi mogu biti odlične dadilje, a ova prekrasna doga pokazala je zašto

Seminari za certificirane profesionalne dadilje počinju u utorak. Ciljna skupina su dugotrajno nezaposlene žene iznad 40 godina i samohrane majke zlostavljane žene. Teorijski dio obuke je u pučkim učilištima Samobora, Zaprešića i Velike Gorice, a praktični u vrtićima.

Žene s područja Zagreba nisu uključene

'Mi smo obavijestili sve žene na području zagrebačke županije da se izvole javiti. Obavit će se odgovarajuće testiranje čime bi došli do brojke od 60 žena koje bi pohađale taj tečaj', rekao nam je Zlatko Herček iz Razvojne agencije zagrebačke županije.

Međutim ima niz projekata u koje se mogu uključiti i žene s područja grada Zagreba, ali ne još za dadilje? Neke su žene spremne čak i preseliti se van grada samo da dobiju posao. Iz HZZ-a tvrde, moći će se uključiti u obrazovne aktivnosti gdje će se osposobljavati dadilje. No, postoje i neke mogućnosti kroz neke druge projekte realizacije prekvalifikacije u dadilju.