Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije konferencije

Pusić u Pragu na Forumu 2000 i konferenciji o proširenju EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će od 22. listopada na dvjema konferencijama u Pragu posvećenim pitanju odnosa između demokracije i medija te pitanju proširenja Europske Unije.

Na 16. godišnjoj konferenciji Forum 2000, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u ponedjeljak će, 22. listopada, u okviru rasprave o baštini preminulog češkog predsjednika i književnika Vaclava Havela na području demokracije i ljudskih prava održati govor pod nazivom "Naslijeđe Vaclava Havela". Na njoj će, između ostalih, sudjelovati i bivša američka državna tajnica Madeleine Albright, bivši australski ministar vanjskih poslova Gareth Evans, oporbeni čelnik Aleksandar Milinkevič iz Bjelorusije, bivša slovačka premijerka Iveta Radičová i brojni drugi političari, sociolozi i ekonomisti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska ispunila sve uvjete Milanović: Čeka nas velik novac, ali Europa je alergična na rasipanje Slika nije dostupna Ispunjeni svi kriteriji Izvještaj za Hrvatsku bit će pozitivan

>> Pusić o porukama iz Njemačke o EU: Svako upozorenje uzimamo ozbiljno

Isti dan poslijepodne Pusić će se pridružiti konferenciji "Praški dijalog o proširenju". U sklopu te konferencije, koju će otvoriti zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Karel Schwarzenberg, ministrica će sudjelovati na panelu "Uloga i mjesto politike proširenja u postojećoj europskoj strateškoj raspravi", a među panelistima je i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele, priopćio je MVEP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene