Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Kairu

Pusić s kolegom iz Maroka: Granica EU ne smije biti prepreka suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na marginama sastanka Europske unije i Arapske lige u Kairu, hrvatska inoministrica Vesna Pusić susrela se sa svojim marokanskim kolegom.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u u utorak u Kairu na marginama ministarskog sastanka EU i Arapske lige s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Maroko Saadom-Edineom Al-Otmanijem, priopćeno je iz MVEP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica održala izvanrednu pressicu Vesna Pusić o Salopeku: 'U svemu su sudjelovale dvije skupine' Slika nije dostupna Stručnjak o otmici 'To je bio unaprijed planirani manevar, to je njihova poruka'

>> Katar će sljedećih 25 godina biti dobavljač plina za LNG terminal

Tijekom sastanka riječi je bilo o potpisivanju sporazuma koji će obuhvatiti teme od zajedničkog interesa - izgradnju institucija, ali i suradnju dviju zemalja na brojnim drugim područjima, kao što su, primjerice, kultura i obrazovanje.

Marokanski ministar prisustvovao je ovogodišnjem Croatia Summitu, održanom u Dubrovniku 6. i 7. srpnja, kada je sudjelovao na panelu "Partnerstvo i izgradnja institucija na južnom Mediteranu".

I prilikom današnjeg susreta dvoje ministara istaknulo je kako granica EU nikako ne smije biti prepreka suradnji, mobilnosti i izgradnji novih vrijednosti, kao i da je ključ razvoja i demokratizacije sjeverne Afrike u dijalogu obiju strana Mediterana, osobito oko tema zajedničkog prostora sigurnosti, ekonomske suradnje i vrijednosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene