Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i njezin slovenski kolega Karl Erjavec uputit će zajedničko pismo Banci za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu i ostalim državama sljednicama bivše Jugoslavije u vezi rješavanja pitanja Ljubljanske banke, potvrdila je glasnogovornica MVEP-a Danijela Barišić.


Ministri Pusić i Erjavec u ponedjeljak su sudjelovali na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Luxembourgu, gdje su nakratko sreli na marginama toga sastanka, dok u utorak sudjeluju na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a.

Vezani članci Granični prijelaz Bregana Neće vrijediti za sve: Neki putnici će smjeti u Sloveniju i bez PCR testa Janez Janša Rasprava u slovenskom parlamentu: Hoće li na tajnom glasanju pasti Janšina Vlada

>> VIDEO Pusić umalo 'pregazila' ministra Dončića

Kako javlja agencija STA, Erjavec je novinarima izjavio da su se on i ministrica Pusić načelno dogovorili o slanju zajedničkog pisma BIS-u i preostalim državama sljednicama bivše Jugoslavije, te skorom ponovnom susretu financijskih eksperata Francea Arhara i Zdravka Rogića, kako bi se rješavanje pitanja Ljubljanske banke što prije nastavilo.

Ministrica Pusić je još prošle godine uputila pismo ministru Erjavcu u kojem je predložila slanje zajedničkog pisma BIS-u.

Hrvatska i slovenska vlada 11. su ožujka potpisale memorandum o suglasnosti za rješavanje pitanja Ljubljanske banke. 'Vlada Republike Hrvatska i Vlada Republike Slovenije odlučne su u tome da čim prije nađu sveobuhvatno rješenje za to pitanje. U tu svrhu nastavit će s aktivnim pregovorima pod okriljem BIS-a na tragu Ugovora o pitanjima sukcesije', stoji u memorandumu koji je potpisan 11. ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook