Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiskalne discipline i mjera za gospodarski rast

Pusić: Hrvatske i europske mjere za rješavanje krize se poklapaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjere hrvatske Vlade u pitanjima fiskalne discipline i mjera za gospodarski rast u velikoj se mjeri poklapaju s onim što Europska unija čini na tom području, izjavila je u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Ministrica Pusić u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Vijeća EU-a za opće poslove, koji čine ministri vanjskih ili europskih poslova zemalja članica. Hrvatska na sastancima Vijeće sudjeluje kao promatrač. Glavne teme ministarskog sastanku su pripreme za predstojeći neformalni summit čelnika zemalja članica koji će se održati u ponedjeljak, 30. siječnja i na kojem će sudjelovati i hrvatski premijer Zoran Milanović. Summit kao i sastanak Vijeća za opće poslove posvećen je pitanjima zapošljavanja i fiskalne discipline.

'Ovo je pripremni sastanak za summit i u prvom redu će se razgovorati o zapošljavanju i gospodarskom oporavku u kombinaciji s fiskalnom disciplinom. Hrvatska je vlada na svojoj jučerašnjoj sjednici započela s programom povećane fiskalne discipline, mjera koje u pravcu gospodarskog oporavka, smanjivanja nameta gospodarstvu s jednes strane i povećanja PDV-a s druge strane', rekla je ministrica Pusić dodajući da se u to u velikoj mjeri poklapa s onim što se radi u Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom Slika nije dostupna Maksimalno angažirana Ashton odgodila posjet Zagrebu zbog pregovora Srbije i Kosova

Bilateralni sastanak s njemačkim ministrom vanjskih poslova

Na ministarskom sastanku će se razgovorati i višegodišnjem financijskom okviru EU-a za proračunsko razdoblje 2014-2020, a dansko će predsjedništvo predstaviti program svoga predsjedanja. Ministrica Pusić će zajedno s ostalim ministrima sudjelovati na na radnom doručku s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, koji će ih izvijestiti o pripremama za neformalno Europsko vijeće 30. siječnja.

Na marginama ministarskog sastanka ministrica Pusić bi se trebala bilateralno sastati s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom i britanskim ministrom za Europu Davidom Lidingtonom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene