Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoričić u lokalu

VIDEO "Ljubav naša vječna bit će": Pulski gradonačelnik zabranio narodnjake pa ga snimili kao sluša Halida

Filip Zoričić - 1
Filip Zoričić - 1 Foto: Dusko Marusic / CROPIX
Na YouTubeu izašla je snimka iz jednog lokala u Istri u kojem se nalazio pulski gradonačelnik. U pozadini su se čuli harmonikaši koji sviraju pjesmu Iznad Tešnja, koju izvodi Halid Bešlić.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom glazbe koja se tamo trebala svirati. Naime, trebali su nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, glazbenici koji izvode narodnu i turbofolk glazbu. 

Organizator je zakupio i rasprodao dvoranu, no kad je pulski gradonačelnik za to saznao, sve je otkazao. Sada je na YouTubeu izašao video na kojem je pulski gradonačelnik. Na snimci se vidi da je Zoričić u nekom lokalu, a u pozadini se čuju harmonikaši koji sviraju pjesmu Iznad Tešnja, koju izvodi Halid Bešlić.

"Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt."

Na pitanje smatra li da glazba koja se čuje u videu pripada u "glazbeni izričaj koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule", odgovara da se radi o privatnom prostoru.

"Nikad se nisam bavio time tko što sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu što kome govoriti. Na zabavi sam se zadržao pola sata. Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takve ovlasti, ali imamo ovlast i obavezu promovirati pojedina događanja kroz održavanje istih u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule. 

Puno neistina je izrečeno, puno žuči, a sve jer je netko na prevaru htio u gradskom prostoru organizirati nešto potpuno drugačije od onog što je prvotno najavio. Kao Grad smo reagirali i reagirat ćemo kad god se takva situacija ponovi", kazao je Zoričić za Index. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene