Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonula prije tjedan dana

Pulska lučka kapetanica o sudbini platforme Ivana D: Zasad ostaje na dnu mora, a Ina će oko nje imati dosta posla

Iz Pule se javila reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar s najnovijim informacijama oko platforme Ivana D.

Platforma Ivana D potonula je prije tjedan dana. Njezina sudbina još nije jasno definirana, ali je pulska Lučka kapetanija u ponedjeljak izdala privremeno rješenje vlasniku platforme. Što u njemu piše, otkrila je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc.

Pročitajte i ovo Potonula splav na Dunavu šokantno otvaranje VIDEO Dramatične snimke iz susjedstva: Gosti su se zabavljali na otvorenju, a onda je splav počela tonuti Slika nije dostupna Nema onečišćenja Venezuela: Potonula plinska platforma

"Danas smo izdali rješenje vlasniku plinske platforme Ivana D gdje smo naložili da nakon sanacije bušotine, tamo gdje je Ivana D pala na dno mora, da se izvade onečišćujuće tvari, a nakon toga moraju označiti poziciju platforme na površini mora sa posebnom plutačom kako bismo pokušali spriječiti da brodice i brodovi dođu na to mjesto, da se ne bi još nešto dogodilo.

Naložili smo i da se mora instalirati i video nadzor na Ivani D kako bi i brodovi i brodice vidjeli stanje te su dužni obavještavati Lučku kapetaniju Pula. Vlasnik mora i jednom mjesečno obavezno obavljati pregled Ivane D ronilicom, a neformalno smo dogovorili i da kad njihovi opskrbni brodovi idu prema polju Ivana da obavezno dođu do mjesta potonuća Ivane D i pogledaju da li je možda došlo do nekakvog onečišćenja i automatski alarmiraju Kapetaniju Pula", kaže kapetanica Brenko Škerjanc.

Platforma za sada ostaje na dnu mora.

"Istražne radnje su započele onim danom kad se napravi inspekcijski zapisnik, a što će biti dalje to je sada stvar Ministarstva da se problem riješi do kraja", kaže Brenko i dodaje kako je rok za postavljanje plutače 30 dana od primitka rješenja.

"Isto tako je za sve što smo mi naveli, osim za vađenje onečišćujućih tvari, zato što se prvobitno mora riješiti bušotina", ističe Brenko Škrejanc.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene