Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao i Greenpeace

Fascinatan video iz dubine: Ovako sada izgleda slomljena Ivana D na dnu mora

Podvodne fotografije platforme Ivana D - 2
Podvodne fotografije platforme Ivana D - 2
Aktualno Galerija Podvodne fotografije platforme Ivana D - 2 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 2 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 3 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 3 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 4 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 4 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 5 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 5 +0 Podvodne fotografije platforme Ivana D - 1 Galerija 1/5 >>
Traje istraga o uzrocima potonuća Ivane D. Plinska platforma, nestala usred olujnog nevremena, i dalje se nalazi na morskom dnu.

Na dnu mora je završila zbog puknuća prenapregnutih nosača, odnosno, noge - monopoda kojim je platforma bila pričvršćena za dno. Provjerava se kako je došlo do havarije, čija je šteta procijenjena na najmanje petnaestak milijuna dolara.

Kako ona izgleda sada, na dnu mora, prikazuje snimka robotske ronilice.

U Ini, u kojoj ne znaju kada će ju otegliti - kažu da su dodatno pojačali mjere sigurnosti, a provjeravat će se i ostale platforme koje se nalaze u Jadranu. Reagirao je i Greenpeace u Hrvatskoj.

"Tražimo od Ine, ali i nadležnih državnih tijela da hitno ispitaju izlaženje stakleničkih plinova ne samo iz ove bušotine, nego iz svih drugih, postoje deseci drugih u Jadranu", rekao je Zoran Tomić iz Greenpeacea Hrvatska.

"Morali smo pratiti kompletan proces rada svih platformi i obavještavati Inu. Sada je u postupku istraga koja će detaljnije pokazati što se dogodilo na lokaciji, imali smo izvid s rovom lokacije", objasnio je stručnjak za zaštitu zadravlja, sigurnosti i okoliša platformi Ivan Mijić.

Pročitajte i ovo U potrazi za Ivanom D - 1 nestala u nevremenu Pomoćnik ministra o tome kako je pronađena Ivana D. i kad bi se mogla početi izvlačiti: "Prvo će ići nalog za izvlačenje eventualnih onečišćujućih tvari"

Pročitajte i ovo U potrazi za Ivanom D - 3 Četvrti dan od potonuća Još se ne zna gdje je Ivana D: Sve je spremno za veliku potragu, pogledajte kako će izgledati - za Ivanom će se tragati i "podvodnim dronom"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene