Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema onečišćenja

Venezuela: Potonula plinska platforma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plinska platforma smještena u Karipskom moru na obali Venezuele jutros je potonula, no vlasti ističu kako nema rizika za onečešćenje okoliša.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez o incidentu je izvijestio putem Twittera, piše BBC. Dodao je kako je svih 95 radnika s platformne evakuirano prije potonuća. Vlasnik platforme Aban Offshore kaže kako još uvijek nije jasno što je dovelo do potonuća.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete

>> Nafta curi pet puta brže i sve je bliže američkoj obali

Plinska platforma pod ugovorom je s kompanijom koja je u posjedu  vlade Venezuele. Rafael Ramier, ministar energetike, kaže kako će vlasnik platforme odgovarati za potonuće. 'Nasreću, nitko nije ozlijeđen niti će potonuće dovesti do zagađenja mora i obale', rekao je ministar Raimer. Incident se dogodio mjesec dana nakon što je došlo do eksplozije na naftnoj bušotini u Meksičkom zaljevu gdje istjecanje nafte još uvijek nije zaustavljeno, piše BBC.

 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene