Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistima se sviđa

Pula ruši sve turističke rekorde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljepote Pule i dalje privlače brojne turiste. Ruše se svi turistički rekordi.

Putovanja su za njemački par način života. Pulu posjećuju godinama. I svaki put, kažu, otkriju nešto novo. 'Građevine poput Arene dobro su poznate, no mi smo otkrili i male uličice starog grada prepune povijesnih znakova, a tuneli su nas oduševili!', kaže Hainz iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Put kroz staru jezgru turisti ne propuštaju. 'Odličan je ovo put kroz povijest, puno smo čuli i naučili. Nevjerojatno bogatstvo!', kazao je George iz Austrije.

A bogatstvo se nudi i na stolu. Onom muzejskom s ciljem promocije lokalne baštine. A nakon virtualnog, koji stvara zazubice, slijedi i pravi obrok. Broj delicija ne može se izbrojati. Kao ni turisti čija nepca redovno uživaju u istarskoj kuhinji.

>> Obrtnički sajam u Istri: 'Rezultati su jako dobri'

Uz domaću hranu, turisti vole i domaću atmosferu. 'Mali hosteli moj su prvi odabir. Lakše upoznajem ljude, a i jeftinije je', kaže Anne iz Njemačke. 'Bilo je gostiju iznenađenja, s područja Južne Amerike, pa Peru, Čile, zatim iz Koreje', kaže Sandra, voditeljica objekta.

A njih tvrde turistički djelatnici privlači upravo sinergija svih osjetila. Rezultati ne lažu. A na ponos Pule svake su godine sve bolji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene