Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puljanka stara 37 godina, koja je u visokom stupnju trudnoće, već dva mjeseca spava na kartonima.


Igbala Gušani već dva mjeseca nema krov nad glavom, piše Glas Istre. Nakon što ju je suprug nakon višemjesečnog maltretiranja izbacio iz stana, spava u napuštenom poslovnom prostoru na pulskom gradskom stadionu.

Vezani članci Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško" Pula - 3 Nekad grad brodogradnje, no u njemu se danas nižu novi projekti. Postaju mjesto koje broji više onih koji su se uselili, nego iselili: "Totalno sam oduševljena"

Bez struje je, bez vode, a umjesto kreveta ima kartone. Igbala, iako je gladna, ne želi prihvatiti prijedlog pulskog Centra za socijalnu skrb koji joj je ponudio smještaj u Rijeci u materinskom domu.

Tvrdi da će joj uzeti dijete, kao što su već napravili s četverogodišnjim sinom i trogodišnjom kćeri, koje nije vidjela već dvije godine jer ih je centar oduzeo i smjestio negdje kod Pazina. Djeca su joj oduzeta jer nije imala uvjete za njihov smještaj, jer ju je suprug često izbacivao iz stana.

'Želim svoju djecu, ali mi ih ne daju. Kad bi mi dobri ljudi pomogli pa da mogu iznajmiti neku sobicu da se svi smjestimo ili da dobijem neki smještaj', ispričala je očajna žena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.