Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nebo iznad Zagreba

Dijelom grada nadlijeću helikopteri i policija, u sve su uključeni Amerikanci: Doznajemo o čemu se radi

Zagrebačka policija i američko veleposlanstvo u petak održavaju zajednički vježbu.

Zagrebačkim nebom u petak prelijeću helikopteri i letjelice, no nema brige za građane. Riječ je o vježbi koju su najavili Policijska uprava zagrebačka i Veleposlanstvo SAD-a.

PU zagrebačka najavila je da će se u petak 12. travnja na području Buzina u prijepodnevnim satima održavati vježba u koju će biti uključeni i helikopteri Ministarstva unutarnjih poslova RH.

"Unaprijed zahvaljujemo građanima na razumijevanju i napominjemo da nemaju razloga za zabrinutost", poručili su iz policije.

Pročitajte i ovo Prvi dio predizbornog istraživanja po izbornim jedinicama Bliži se Dan D Prvi dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte tko je najbolje prošao u dvjema važnim jedinicama

Iz veleposlanstva SAD-a u Zagrebu također su potvrdili kako će u petak od 8 do 12 sati provesti obuku za upravljanje kriznim situacijama. 

Riječ je o obuci za upravljanje kriznim situacijama, a vježba će se održati na više lokacija u i oko Veleposlanstva SAD-a i drugih lokacija u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

"Ova je vježba vrhunac dugogodišnjeg programa zajedničke kombinirane obuke (JCET) između Zapovjedništva za specijalne operacije SAD-a u Europi i hrvatske policije. Ova posljednja vježba pokazuje predanost koju Sjedinjene Države dijele na povećanju protuterorističkih sposobnosti i sposobnosti prvog odgovora s Hrvatskom, ključnim saveznikom u NATO-u.

Helikopter nadlijeće Buzin Helikopter nadlijeće Buzin Foto: DNEVNIK.hr

Veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Američkih Država diljem svijeta dužni su provoditi godišnje vježbe upravljanja kriznim situacijama kako bi pripremili zaposlenike za prirodne ili umjetno izazvane izvanredne situacije. Snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Hrvatske stvaraju jedinstvenu priliku za provođenje ove zajedničke, velike vježbe upravljanja kriznim situacijama uživo.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj razumije da će ova vježba utjecati na normalne operacije u Veleposlanstvu i okolnom području i cijeni podršku onih na koje je vježba utjecala", priopćili su iz Veleposlanstva. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene