Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izaziva velike gubitke

Ptičja gripa potvrđena na imanju pored Siska, stručnjaci upozoravaju na pridržavanje sanitarnih mjera

Aktualno Galerija Farma Farma Foto: DNEVNIK.hr +0 Kokošja farma Galerija 1/2 >>
U Sisačko-moslavačkoj županiji potvrđena je ptičja gripa. Zaražene su guske na obiteljskom gospodarstvu, a stručnjaci ističu da je bitno pridržavati se sanitarnih mjera.

U utorak, 23. studenoga 2021. potvrđena je influenca ptica podtip H5N1 u jednog uginulog crvenokljunog labuda s područja Varaždinskog jezera u Varaždinskoj županiji, međutim još se uvijek čeka rezultat laboratorijskog pretraživanja u donosu na patogenost virusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrtonosna bolest Otkriven vrlo zarazan soj ptičje gripe na farmi: Najavljeno ubijanje više od 100.000 kokoši Slika nije dostupna NAGLO ŠIRENJE EPIDEMIJE Rijedak slučaj zaraze čovjeka u Engleskoj: Zdravstvena agencija objasnila razinu opasnosti

U srijedu, 24. studenoga 2021. godine virus influence ptica, podtip H5N1, potvrđen je na jednom gospodarstvu smještenom u naselju Staro Pračno u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Bolest inače izaziva velike gubitke u uzgoju peradi, pa je zato važno pridržavati se svih sanitarnih mjera o držanju peradi.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene