Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV

Psihologinja o stravičnoj likvidaciji u Pločama: "Takve osobe misle da imaju pravo uzeti zakon u svoje ruke, nemaju kajanje…"

Osumnjičeni počinitelj brutalnih ubojstva u Pločama pred sucem istrage djelomično je priznao krivnju. Prijeti mu kazna i do 40 godina. Ploče su zavijene u crno.

Škola je zatražila stručnu pomoć nakon stravičnog ubojstva maloljetnika u Pločama. ''ono što se dogodilo, svakako ostavlja trag'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

''Ne znam ima li drugi čovjek koji je ubijen obitelj, ali bi pomoć trebala i njima. Naravno i djeci, koja su išla s njim u razred, ali i susjedima'', pojasnila je psihologinja Vesna Božica Raguž Staničić za Dnevnik Nove TV.

Ističe da se svi mogu najaviti i doći za psihološku pomoć. Rekla je da je trenutno teško procijeniti psihološki profil ubojice. ''Možemo pretpostaviti da je kod takve osobe došlo do trenutnog stanja u kojem je već postojala predispozicija za ovakvo ponašanje'', napominje psihologinja.

''Misle da imaju pravo uzeti zakon u ruke, kontrolirati situaciju i ponašanje kako oni procijene da treba. Očigledno je da imaju poteškoće i s emocijama. Izostaju empatija, obično i grižnja savjest, osjećaj krivnje i kajanje'', navela je.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo SUMNJA NA UBOJSTVO Detalji užasa u Prečkom: Tijelo 57-godišnjakinje pronašli radnici, sa suprugom je dan ranije viđena u šetnji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR Ubojici iz Ploča prijeti i do 40 godina zatvora, sudac istrage otkrio nove detalje stravičnog dvostrukog ubojstva

Osvrnula se na zločine u Hrvatskoj. ''Svako malo ih imamo. Mislim da je toga uvijek bilo uvijek, a to predstavlja velik problem za društvo. Bilo bi dobro, a to nije nemoguće, napraviti organizirani projekt u kojem bi se na vrijeme napravio screening s djecom koja već u ranom školskom uzrastu pokazuju odstupanja u svom ponašanju'', predlaže Božica Raguž.

S tom djecom bi se, dodaje, moglo ući u sistematični rad. ''Ne bi došlo do rješavanje problema na razini da se budući poremećaj ličnosti eliminira, ali bi mogli naučiti što je dobro, a što loše i u ključnoj situaciji procijeniti što ne napraviti'', zaključila je Božica Raguž.

 

Cijeli razgovor sa psihologinjom pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene