Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvo plinarko društvo (PPD) u četvrtak je priopćenjem odbacilo medijske interpretacije da je njegov vlasnik Pavao Vujnovac putem medija tražio povrat novca posuđenog HDZ-u.


U PPD-u odbacuju i tvrdnje o sumnjivoj vlasničkoj strukturi i porijeklu novca tvrtke, poručivši kako posluje zakonito i transparentno.

Vezani članci Gradska plinara Zagreb - 2 Prijeti li posrnulom zagrebačkom divu stečaj i(li) prodaja? "I moja baka bi mogla tako voditi Grad" Ilustracija Iz Prvog plinarskog društva demantirali izjave gradonačelnika Tomaševića: "Iz Gradske plinare Zagreb opskrba nije nam uplaćena ni jedna kuna"

Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija. U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional Vujnovac je dao odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju Vujnovca u tjedniku Nacional, a ne samo njegov naslov”, stoji u priopćenju.

Ističu kako svatko uvidom u registar Trgovačkog suda može provjeriti vlasničku strukturu PPD-a i povezanih društava.

“Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio. Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu. Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica”, poručuju iz PPD-a.

Naglašavaju kako PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu s pozitivnim pravnim propisima Hrvatske i EU, da ne duguje ni lipu poreza te da zapošljava 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca.

“Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta”, poručuje PPD u priopćenju izdanom “radi zaštite dostojanstva zaposlenika Prvog plinarskog društva i povezanih društava i njihovih obitelji”. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju