Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski val

Bit će pakleno: Nikamo bez bočice vode, DHMZ poslao upozorenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozorili su na prvi toplinski val u srijedu, posebice na području Zagreba i Karlovca, kada će temperatura zraka dosezati i 34 Celzijeva stupnja.

Polovicom tjedna očekuju se temperature i do 35 Celzijevih stupnjeva, a vrhunac toplinskog udara bit će u četvrtak i petak.

Pročitajte i ovo Prvi toplinski val, ilustracija - 2 Pažljivo s klimom Stiže prvi toplinski val, temperature bi mogle dosegnuti 37 stupnjeva: Liječnici savjetuju kako se zaštititi

Na zagrebačkom i karlovačkom području u četvrtak će temperatura biti iznimno visoka, a toplinski val proširit će se i na druge dijelove Hrvatske. Toplinski val sutra će obuhvatiti gotovo cijelu Hrvatsku, odnosno i osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Stoga su preporuke svima da se zaštite od velikih vrućina - kada izlazite, obavezno se zaštitite ili se klonite vrućine, rashladite svoj dom i pijte dovoljno tekućine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo na vrućini Užas u susjedstvu: Vatrogasci iz užarenog automobila izvukli dijete, nije mu bilo spasa

Bit će pretežno sunčano i vruće, ponegdje uz umjeren dnevni razvoj oblaka, u srijedu kasno poslijepodne i navečer u sjeverozapadnim predjelima vjerojatni su pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar većinom slab, no poslijepodne u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni, u središnjim predjelima sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 34 Celzijeva stupnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene