Obavijesti Video Pretražite Navigacija
umiješala se policija

Prvi sukob u Savudrijskoj vali: "Hrvatski ribar je bezobzirno krenuo prema slovenskoj strani..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski mediji javljaju da se po prvi puta od objave arbitražne presude u Savudrijskoj vali dogodio fizički sukob hrvatskih i slovenskih ribara. Hrvatski ribar je, naime, brodicom potrgao mreže slovenskom kolegi.

Prema pisanju slovenskog portala 24ur.com u Savudrijskoj vali je proteklog tjedna došlo do fizičkog sukoba hrvatskih i slovenskih ribara. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD POČETKA DO KRAJA Ovo je sve što trebate znati o arbitraži Slika nije dostupna Slovenski mediji "Hrvatska će morati priznati odluku arbitraže - ma kakva ona bila"

Nisu se, međutim, potukli, već je hrvatski ribar svojim plovilom potrgao mreže slovenskom kolegi.

Slovenski mediji javljaju da se događaj zbio u spornom dijelu vale koji je arbitražnom odlukom pripao Sloveniji. Hrvatski je ribar, dodaju, bezobzirno krenuo prema slovenskoj strani te ribarskoj barci iz Pirana potrgao mreže.

To je učinio, kažu, unatoč upozorenjima, a mreža slovenske koćarice bila je označena. Da situacija ipak ne bi eskalirala pobrinuli su se policijske patrole obiju država.

Slovenski ribar je htio ostati anoniman, a slovenskim medijima je rekao da je hrvatski ribar djelovao bez ikakvog povoda i isključivo zlonamjerno.

Slovenska policija je potvrdila da je u tijeku prikušljanje informacija zbog kaznenog djela oštećenja tuđe imovine.

Od objave arbitražne odluke slovenska policija je pobrojala više od 1600, kako kažu, nelegalnih ulazaka hrvatskih ribara. Samo ovoga ljeta arbitražnu je crtu ignoriralo više od 900 hrvatskih plovila, od čega je bilo oko 400 policijskih i 500 ribarskih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene