Ribarska brodica, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Ribarska brodica, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kazneni je postupak još uvijek u tijeku, a kazna za utvrđene povrede za pravne osobe iznosi od 1.200 do 41.000 eura, dok je za privatne osobe predviđena kazna od 420 do 33.000 eura.


Slovenska inspekcija od početka provedbe arbitražne presude pokrenula je sedam prekršajnih postupaka protiv hrvatskih ribara koji plove u vodama Republike Slovenije.

Vezani članci Automobil nasilnika s Platka - 3 Poznato koliku bi kaznu mogao dobiti MMA borac za driftanje po Platku: "Gotovo su uvijek vozači BMW-a" Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) U Sloveniji relativno zadovoljni izjavama Junckera pri susretu s Pahorom

Kazneni je postupak još uvijek u tijeku, a kazna za utvrđene povrede za pravne osobe iznosi od 1.200 do 41.000 eura, dok je za privatne osobe predviđena kazna od 420 do 33.000 eura, javlja N1.

Podsjetimo, u Ministarstvu poljoprivrede danas je održan sastanak s predstavnicima udruženja, grupacija i Ceha ribara na temu aktualne problematike ribolova u Savudrijskoj vali.

"Hrvatski ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad. Svoj posao će i dalje obavljati u miru, a nijedan ribar neće trpiti materijalnu štetu. Naši ribari će biti zaštićeni i imaju apsolutnu podršku Vlade RH - tristo posto smo uz vas!", rekao je resorni ministar Tomislav Tolušić ribarima te dodao da ovaj problem ne postoji od jučer niti se sutra može riješiti, ali da nema nikakvih incidenata na granici niti je ijedan ribar u Savudriji dobio kaznu u zadnjih mjesec dana, što su potvrdili i ribari koji su sudjelovali na današnjem sastanku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju