Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi radni dan u novoj godini

Političari se vratili s odmora pa zasukali rukave, ali nekima nije počelo kako su se nadali: "Neke stvari možete riješiti odmah, a na neke treba pričekati"

Aktualno Galerija Hrvatski političari Hrvatski političari Foto: DNEVNIK.hr Oleg Butković Oleg Butković Foto: DNEVNIK.hr Josip Aladrović Josip Aladrović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Marić Galerija 1/4 >>
Oni koji nisu otišli na skijanje prvi radni dan u Novoj godini vratili su se na posao. Provjerili smo što radi državni vrh, ali smo zavirili i u urede ministra Marića, Aladrovića i Butkovića. Za Dnevnik Nove TV otkrili su reporterki Sabini Tandari Knezović koje su si ciljeve zadali.

Kod premijera Plenkovića od jutra radno. Sastanak s upravom Đure Đakovića. Pronašli su zajednički jezik. Pa nakon odrađenog sastanka svatko svojim putem. Ministar Marić u ministarstvo. U novu godinu s dobrim brojkama. Smanjio se javni dug. I ne samo to...

"Prihodovna strana je čak i malo iznad onih nekakvih originalnih projekcija i planova koje smo imali. Dobro je bilo ostvarenje proračuna u zadnjim tjednima. To se vidi na PDV-u, a posebno pratim doprinose na mirovinsko osiguranje", objasnio je ministar financija Zdravko Marić.

Prioritet je ući u eurozonu. Od kolovoza se uvode dualne cijene. Ali i učiniti sve, tvrdi ministar, da inflacija ne probije granice.

"Mi očekujemo da će se taj trend ubrzanja inflacije nastaviti sigurno u prvim mjesecima prve polovice godine", rekao je.

A ubrzano je i kod ministra Josipa Aladrovića. Mjere za zapošljavanje počele su s 1.1. Tu je i Zakon o radu, obiteljske mirovine, pregovori oko povišica. Čeka se vladina ponuda.

"Teško je o tome govoriti. Ali pregovori nas očekuju sljedeći tjedan", komentirao je ministar povišice.

A ono što će se ispuniti...

"Prvi rok reforma socijalne skrbi - završetak do 1. veljače, nastavak praćenja mjera, početkom četvrtog mjeseca vaučeri za obrazovanje. Uvijek si u pravilu postavim rokove, najčešće ih se držim", dodao je.

Rokovi teku i ministru Butkoviću. Odradio je niz sastanaka. Između ostalog, i s čelnicima HAC-a o autocesti do Siska.

"Dobro, ne baš onako kako ja to želim jer ima nekih stvari koje možete riješiti odmah, a na neke treba pričekati", odgovorio je ministar Oleg Butković na pitanje kako je njemu počela nova godina.

Pročitajte i ovo Troškovi zastupnika Hoteli, taksi, dnevnice... Pogledajte koliko i što smo sve platili saborskim zastupnicima. Neki žele i uštedjeti: "Ja bih ukinuo..."

Pročitajte i ovo Toni Nogolica Slučaj INA-MOL Revizija arbitražne odluke bit će skup posao, a stručnjak otkriva kolike su šanse Hrvatskoj

Ipak postoje prioriteti. "Otvorenje Pelješkog mosta, to je ključni i najveći projekt Vlade. Osim toga, tu je i otvaranje autoceste do Belog Manastira s obilaznicom 5C koridor, ima i dosta zakona koje smo pripremili", rekao je.

Priprema se i predsjednik Sabora - za sjednicu predsjedništva koja je u srijedu. Održao je sastanak s najbližim suradnicima. A predsjednik Milanović, kažu nam njegovi suradnici, imao je običan radni dan na Pantovčaku. Bez javnih događanja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene