Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNIŠTEN TAHOGRAF

Stručnjak za Dnevnik Nove TV o problemima u istrazi slijetanja poljskog autobusa: "Postoje drugi uređaji..."

Aktualno Galerija Istraga mjesta nesreće autobusa - 4 Istraga mjesta nesreće autobusa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Istraga mjesta nesreće autobusa - 2 Istraga mjesta nesreće autobusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Istraga mjesta nesreće autobusa - 3 Istraga mjesta nesreće autobusa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Istraga mjesta nesreće autobusa - 1 Istraga mjesta nesreće autobusa - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Robert Spudić Galerija 1/5 >>
U istrazi slijetanja poljskog autobusa pojavili su se prvi problemi. Tahograf je, naime, uništen u nesreći.

U istrazi slijetanja poljskog autobusa pojavili su se prvi problemi. Tahograf koji učitava brzinu uništen je u nesreći, kako prenosi Jutarnji.

Nakon što je ovlašteni tehničar iz njega pokušao izvući podatke, nisu se mogli očitati. Što to znači za daljnju istragu i koliko će je otežati, za Dnevnik Nove TV je objasnio sudski vještak za promet Robert Spudić.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća na A4 - 1 Iz minute u minutu Dvoje Poljaka u kritičnom stanju, bore im se za život. Tehničari: "Tahograf je uništen, ne možemo saznati brzinu kretanja autobusa"

Pročitajte i ovo Prometne nesreće autobusa u RH - 5 crna statistika Potresna svjedočanstva stradalih u teškim nesrećama: "To je bilo strašno..." Stručnjak otkriva koji je najčešći faktor kod autobusnih nesreća

"Pošto je taj tahograf uništen, postoje drugi uređaji koji mogu pomoći vještacima pri analizi prometne nesreće. Može se vidjeti je li vozač autobusa kočio ili je pritisnuo papučicu akceleratora, može se vidjeti brzina kretanja autobusa, može se vidjeti kut zaokretanja upravljača i može se vidjeti brzina kretanja vozila", pojasnio je za Dnevnik Nove TV Robert Spudić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene