Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska vjera

Prvi je dan Ramazana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi je dan Ramazana, najvažnijeg i najsvetijeg mjeseca islamske vjere.

Ramazan je mjesec početka objave Kurana, ali i mjesec posta koji podrazumijeva strogu apstinenciju od jela, pića, pušenja i svih užitaka od zore pa do zalaska sunca i to 30 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bajram Šerif Mubarek Olsun! Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao Ramazanski bajram Slika nije dostupna Broj raste nakon Ramazana U Makarskoj čak 30 posto manje turista iz BiH

Muslimani se tijekom ramazana intenzivno mole, do pet puta na dan. Smatra se da ovaj mjesec vjernik oživljava osjećaje plemenitosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.

>> Ramazanska poruka muftije Aziza ef. Hasanovića

'Evo kako je danas prvi dan posta mjeseca ramazana, najznačajnijeg mjeseca za nas muslimane, mjeseca Kurana i posta, stoga čestitam svim vjernicima, pripadnicima islamske vjere Ramazan Šerif Mubarek Olsun, neka vam je Ramazan blagoslovljen i sretan', rekao je Hafiz Aziz Efendija Alili, glavni imam islamske zajednice u Zagrebu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene