Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najavljeni snijeg, očekivano, najviše je zabijelio Liku i Gorski kotar, a izazvao je i najveće probleme u svakodnevnom životu. Dio goranskih mjesta ostao je bez struje.


Ako imate snimke snijega na prometnicama ili u gradovima, pošaljite ih na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

>> Snijeg, kiša, olujni udari bure: Ne voze katamarani, na put ne idite bez zimske opreme

Vezani članci Danijel Popović, vlasnik soba za odmor (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg je samo kap u moru: Što sve muči stanovnike Gorskog kotara Slika nije dostupna Ekipa Nove TV ralicom se probila do najzabačenijih mjesta

Snijeg i bura za promet nikada nisu dobra kombinacija. 'Zimski uvjeti su proglašeni od 22,30. Tijekom noći probleme je stvarala i pojačana bura čija zabrana još uvijek traje za kamione. Međutim, isti mogu nesmetano prometovati po staroj cesti', kazao je Anton Crnković.

Ipak, većih problema u prometu danas ipak nije bilo. No to ne znači da snijeg ipak nije Goranima otežao život. Njegovu težinu ni ovoga puta mnogi dalekovodi nisu mogli podnijeti. Mnoga su naselja bez struje. 'Evo danas mi cijelo jurto bez struje, uz svijeću, bez macchiata, bez cappuccina, bez grijanja', Josip Rački, ugostitelj iz Mrkoplja. Na blagodati modernog života nije se baš moglo računati. 'Za zabavu smo se snašli, imamo tranzistor na baterije koji ipak nase goste mora zabavljati malo', dodao je.

Griju se na drva, a televiziju ne gledaju jer su ostali bez struje. 'Nema signala za mobitel. Problem, eto', kazao je Željko Šporer. Nisu radile ni neke trgovine, a za obavljanje svakodnevnih poslova ipak je trebalo nešto više vremena. 'Duplo je teže jer moram puno više proći. Sve se mora ići okolnim putem',požalio nam se poštar Branko Ajduković. No, snijegu se unatoč svemu u Gorskom kotaru neki vesele, a kažu i da im je falio 'Uživamo, možemo se sanjkati i grudati', rekla je Paola Tomljenović.

Najviše snijega palo je na Zavižanu - čak pola metra.

Inače, i sljedećih dana u unutrašnjosti možemo očekivati  promjenjivo vrijeme s oborinama. Povremeno može biti snijega, u nizinama i kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a ostat će i hladno - temperatura će se zadržati ispod 5 stupnjeva.

Promjenjivo će idućih dana biti i na Jadranu. Kišit će, na jugu uglavnom i uz mogućnost grmljavine. Puhat će umjerena i jaka, u ponedjeljak još i olujna bura. Od utorka ponovno jugo. I na moru će idući tjedan biti hladnije, posebno noću te u jutranjim satima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook