Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju.


Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju, priopćeno je u srijedu iz Ured župana Zagrebačke županije.

Vezani članci Imaš pravo, ostvari ga Kako do pomoćnika u nastavi: Prošli smo korak po korak kroz kompliciranu proceduru, ali zadnju riječ na kraju svega ima samo jedno tijelo državne uprave Burno na zagrebačkoj skupštini - 1 Burno na sjednici skupštine Zagrebačke županije: ''Ništa ne može opravdati ovu političku trgovinu i prostituciju''

Projekt Zagrebačke županiji odabran je za financiranje u okviru "Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava" iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2, 5 milijuna kuna, dok Zagrebačka županija ostatak osigurava sama.

"Prsten potpore je prihvaćen iznimno dobro, kako od djece i roditelja, tako i pomoćnika u nastavi, koordinatora i općenito cijelog obrazovnog sustava u našoj županiji. Lanjske školske godine u sklopu projekta bilo je angažirano 70 pomoćnika", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Maksimalni iznos koji se može povući bespovratno iznosi 2,5 milijuna kuna, rekao je, ističući kako su sami osigurati dodatnih 1,7 milijuna kuna.

Projekt "Prsten potpore" omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada, stoji u priopćenju.

Projekt je odabran u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II". Financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti Ljudski potencijali" 2014.-2020. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju