Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:00!

Provjerite: Kako biste prošli na testu intuicije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte fotografiju i odgovorite: koji osmijeh je iskren, a koji je 'na silu'?

Slučajnim prolaznicima na zagrebačkim ulicama ekipa Provjerenog pokazala je 5 fotografija. Ispitanici su imali 3 sekunde za promatranje fotografije, i otkrivanje – koji osmijeh je iskren, a koji lažan? Tako je izgledalo i britansko istraživanje koje su znanstvenici proveli kako bi doznali više o fenomenu intuicije!

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

>> Sjedite dok ovo čitate? Onda slijedite naše upute...

Jeste li ikada imali snažan osjećaj da nešto jednostavno morate napraviti, a da niste znali objasniti zašto? Osjećaj koji ste imali zove se – intuicija. ''Kada bismo kod svake odluke u našem životu vagali sve moguće opcije, bili bismo neučinkoviti.

Zato se moramo osloniti na intuiciju''', rekao je psiholog Igor Mikloušić ekipi Provjerenog. A to bolje rade - žene. ''Žene imaju izraženiju teoriju uma – sposobnost da empatiziramo, da se uživimo u nečiju situaciju, da razumijemo kako drugi razmišljaju, da razumijemo način kako donose odluke i da predvidimo njihovo ponašanje'', objasnio je takav zaključak Mikloušić.

>>''Imao sam osjećaj da će mi oči iskočiti''

Ekipa Provjerenog večeras će vam objasniti što je zapravo intuicija i kako ona utječe na naš svakodnevni život. ''Bez životnog iskustva, znanja i spoznaje ne možete niti kreirati intuiciju'', objasnio im je neurolog Goran Ivkić.

Što su im sve otkrili stručnjaci, ali i kako je izgledao test ekipe Provjerenog pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00! I pohvalite se kolegama ako ste dali točan odgovor: osmijeh u lijevo strani fotografije je iskren, a u desnoj – „na silu“.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene