Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnike šalju na prisilni odmor

Olimpijski centar na Bjelolasici zatvorio vrata zauvijek?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski olimpijski centar na Bjelolasici zatvorio je svoja vrata, ovoga puta, čini se, konačno. Na žalost 70-ak radnika koji bi mogli ostati bez posla i skijaša koji su jedva dočekali ovakvu snježnu zimu. I jedni i drugi se pitaju brine li država dovoljno o svojoj imovini.

Martin iz Njemačke razočarano je napustio Bjelolasicu gdje je nekoliko dana namjeravao skijati. 'Ne mogu vjerovati da je ovako lijepo skijalište zatvoreno, usred sezone, a mislio sam provesti nekoliko dana ovdje na odmoru, i dakako uživati u skijanju', rekao nam je.

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Slika nije dostupna Pravila se stalno mijenjaju Počeo je hrvatski skijaški tjedan: Doznajte gdje se na skije može bez cijepljenja i testova, a kad su oni potrebni i za djecu

>> Hrvatski skijaši odlaze u inozemstvo, a Bjelolasicu zaobilaze!

Kako stoje stvari, skijanja na Bjelolasici neće biti još mnogo, mnogo vremena. Naselje se zatvara, a hoće li se i kada opet otvoriti, ne zna se. 'Hvala svim radnicima koji su godinama trpjeli nepravdu koju nam je nanijela naša draga ili naša lijepa država, a koja je i dalje vlasnik Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica', kaže voditelj naselja 'Bjelolasica' Željko Magdić.

Bjelolasicom upravlja državna tvrtka Club Adriatic iz koje danas nismo dobili odgovore na pitanja što će biti s radnicima i koja je budućnost Bjelolasice. Radnici se boje da će završiti na ulici. 'Po najavama poslodavca, 68 ljudi je višak. Naravno, mi se ne slažemo s tim programom restrukturiranja, ali to moramo razriješiti s našim poslodavcem', kaže sindikalni povjerenik Alen Beljan.

Od ponedjeljka će većina radnika na prisilni godišnji odmor. 'Uvijek sam vjerovala da će Bjelolasica napredovati, da će se ići u dobrom smjeru i evo, moram priznati da sam razočarana i pomalo šokirana', kaže radnica Irena Stipetić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene