Zbog genetske malformacije Matija Sloup visok je metar i 20 centimetara. Njegov život svima može poslužiti kao inspiracija.


To što se Matija Sloup na prvi pogled razlikuje od vršnjaka njemu ne predstavlja baš nikakav problem. Ovaj šarmer omiljen je među djevojkama i glavni zabavljač u svakom društvu.

Oduvijek je, kaže, znao da će njegova djevojka jednoga dana biti plavuša! I to visoka plavuša. U ostvarenju tog sna Matiju nije spriječila čak ni vlastita visina. Ovaj 21-godišnji mladić iz Kutine ima tek 120 centimetara.

"Ja sam oduvijek znao da ću imati visoku curu. Ja se nisam mogao vidjeti s nekim kao ja visokim", priča Matija o svojoj djevojci.

Zbog genetske malformacije Matijine hrskavice i kosti nisu se ispravno razvijale. Visok je metar i dvadeset, a visina je jedina stvar koja ga razlikuje od vršnjaka.

Matija  je na trećoj godini Ekonomskog fakulteta, u budućnosti se vidi na poziciji menadžera u banci. Uz akademske uspjehe, već tri godine niže i one sportske!

Svjetski je prvak u bacanju diska, a ovoga ljeta na svjetskom prvenstvu u Londonu osvojio je visoko 4. mjesto.

"To je došlo sasvim spontano kada me jedan kolega iz kluba zaustavio na ulici i rekao: 'Ajde dođi vidjet kako mi bacamo kuglu i disk!', ja sam rekao: 'Ajde, obećao sam ti, doći ću!' I kad sam primio tu kuglu u ruku i bacio - to je bila ljubav na prvi pogled!", prisjeća se Matija.

S trenerom Mihovilom do sada je već obišao mnoge strane zemlje. Trener kaže kako s Matijom nikada nije dosadno. "Gdje god da dođe, svi se žele slikati s njim jer je šarmantan i zgodan!“

Matijinu inspirativnu priču gledajte u Provjerenom u 22:30 sati.