Zbog genetske malformacije Matija Sloup visok je metar i 20 centimetara. Njegov život svima može poslužiti kao inspiracija.

Galerija


To što se Matija Sloup na prvi pogled razlikuje od vršnjaka njemu ne predstavlja baš nikakav problem. Ovaj šarmer omiljen je među djevojkama i glavni zabavljač u svakom društvu.

Oduvijek je, kaže, znao da će njegova djevojka jednoga dana biti plavuša! I to visoka plavuša. U ostvarenju tog sna Matiju nije spriječila čak ni vlastita visina. Ovaj 21-godišnji mladić iz Kutine ima tek 120 centimetara.

"Ja sam oduvijek znao da ću imati visoku curu. Ja se nisam mogao vidjeti s nekim kao ja visokim", priča Matija o svojoj djevojci.

Zbog genetske malformacije Matijine hrskavice i kosti nisu se ispravno razvijale. Visok je metar i dvadeset, a visina je jedina stvar koja ga razlikuje od vršnjaka.

Matija  je na trećoj godini Ekonomskog fakulteta, u budućnosti se vidi na poziciji menadžera u banci. Uz akademske uspjehe, već tri godine niže i one sportske!

Svjetski je prvak u bacanju diska, a ovoga ljeta na svjetskom prvenstvu u Londonu osvojio je visoko 4. mjesto.

"To je došlo sasvim spontano kada me jedan kolega iz kluba zaustavio na ulici i rekao: 'Ajde dođi vidjet kako mi bacamo kuglu i disk!', ja sam rekao: 'Ajde, obećao sam ti, doći ću!' I kad sam primio tu kuglu u ruku i bacio - to je bila ljubav na prvi pogled!", prisjeća se Matija.

S trenerom Mihovilom do sada je već obišao mnoge strane zemlje. Trener kaže kako s Matijom nikada nije dosadno. "Gdje god da dođe, svi se žele slikati s njim jer je šarmantan i zgodan!“

Matijinu inspirativnu priču gledajte u Provjerenom u 22:30 sati.