Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno obilježava 500. izdanje

Ovo su priče koje je netko trebao ispričati: Napravile su promjenu i potaknule javnost na akciju

Priča o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Priča o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Priča o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Priča o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak priče o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Nastavak priče o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak priče o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Nastavak priče o ortopedu iz bolnice Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Šajnović-Sužnjević Šeki (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Šajnović-Sužnjević Šeki (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +5 Ekskluzivno za Provjereno progovorila brutalno pretučena Zadranka (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/10 >>
Ema Branica pretrpjela je napad snimajući priču o Ivicu Sužnjeviću, zvanom Šeki, koji je optužen za niz prijevara. Ivan Čorkalo razotkrio je ortopeda iz pakla iz zagrebačke Dubrave te šokirao Hrvatsku pričom o brutalnom premlaćivanju mlade Zadranke, koja je još uvijek aktualna jer se još uvijek čeka pravomoćnost presude osumnjičenom. Ana Malbaša uz pomoć hrabre Ljubice Adžaip razotkrila je splitskog kirurga koji je za operacije pacijenata osumnjičen za uzimanje mita. Ovo su samo neke od priča Provjerenog koje su napravile stvarne pomake u društvu.

 

Branica istražila niz prijevara

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan pokraj Garešnice kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki. Bratu optuženog Nenadu Šajnoviću za niz kaznenih djela nepravomoćnom je presudom određena objedinjena kazna od godinu i tri mjeseca zatvora, a njegova je majka Ana istom presudom dobila kaznu od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

Ortoped iz pakla

Reportažu Ivana Čorkala o neetičnom ponašanju ortopeda kojemu je svjedočila pacijentica objavilo je Provjereno prošle godine, a ubrzo se javilo još nekoliko pacijenata koji su imali slične pritužbe na njega. Samo tjedan dana nakon priloga liječnik je dobio otkaz, a zbog vulgarnog vrijeđanja pacijentice Časni sud Hrvatske liječničke komore kaznio je liječnika iz Kliničke bolnice Dubrava oduzimanjem licencije na godinu dana.

Slučaj Daruvarac

Reportaža Ivana Čorkala o slučaju brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje u Zadru u lipnju prošle godine šokirala je Hrvatsku. U emisiji Provjereno objavljene su snimke telefonskih razgovora koje je njezina majka vodila s napadačem, ali i policijom od trenutka kada je saznala što se dogodilo njezinoj kćeri. Ovaj slučaj digao je ponovno javnost na noge u trenutku kada je osumnjičenom za nasilje, Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac, istekao šestomjesečni pritvor te je morao biti pušten da se dalje brani sa slobode. Nakon što je ove nedjelje pušten iz pritvora, vraćeni su mu i osobni dokumenti, više nema zabranu napuštanja prebivališta, ne mora se javljati policiji svaki tjedan te mu je dopušteno približavanje i kontaktiranje žrtve.

Liječnik optužen za primanje mita

Novinarka Ana Malbaša u emisiji Provjereno istražila je potresnu priču Ljubice Adžaip, koja je pred kamerama priznala kako je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga. Pacijent je preminuo, ogorčena obitelj tada se ponovno zaputila liječniku, a Ljubica Adžaip uspjela je i tajno snimiti priznanje liječnika i tako otvoriti pitanje uzimanja i davanja mita u hrvatskom zdravstvu.

500. izdanje Provjerenog

U jubilarnom, 500. izdanju Provjerenog Ivan Čorkalo obradit će temu problema hrvatskog zdravstvenog sustava, Mato Barišić razgovarao je sa Slovenkom koja čeka eutanaziju, Ana Malbaša istražila je pozadinu afere s lažnim diplomama, a Maruša Stamać pripremila je priču o devetogodišnjaku koji je upisao fakultet. Emisija je na rasporedu u četvrtak, 14. veljače u 22:30 na Novoj TV, a nakon emitiranja gledatelji je mogu pogledati besplatno i na internetskoj stranici novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene