Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4
Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 1 Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 2 Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 3 Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 5 Galerija 1/6 >>
Provjereno večeras donosi nevjerojatnu priču o trošenju općinskog novca za izgradnju objekata koji nemaju potrebne građevinske dozvole.

U općini Vođinci načelnik Martin Kordić tijekom mandata uložio je desetke tisuća eura u ilegalni lovački dom i ilegalnu dvoranu od 120 mjesta koju općina iznajmljuje za krizme, momačke, karmine i slično za 250 eura po danu.

Kada ga je ekipa Provjerenog, istražujući slučaj, pitala o očitim nepravilnostima, načelnik se branio ni manje ni više nego sljedećom izjavom: "Pa pola Hrvatske je izgrađeno bez građevinske dozvole!"

Pročitajte i ovo Provjereno: Ježdovec - 3 Donosi Provjereno Uhodan posao! Uzmu novac, a stotine kamiona otpada bace na državno zemljište: "Zavezat ću te i vući ću te po ovom blatu!"

Pročitajte i ovo Provjereno: Stan Biserke Mesić - 3 Provjereno donosi Susjeda joj potpuno uništila stan: "Skoro me šlag strefio kad sam vidjela što se dogodilo"

Ilegalnom dvoranom hvali se kao najvećim postignućem u svom mandatu. Priznaje, u nju je uloženo 57 tisuća eura. Na pitanje novinarke zašto je uložio u objekt koji nije legaliziran, odgovara: "Pa što da ja radim, da ostavim sve da prokišnjava, da propadne sve, taj cijeli objekt? Što da radimo?" odgovara.

Iako je Provjereno u posjedu videosnimki koje dokazuju da se prostor koristi za proslave, načelnik demantira da je salu moguće iznajmiti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Oba objekta u koja su uložena sredstva – i dvorana i lovački dom – smještena su tek 20 metara od JANAF-ova naftovoda, a za gradnju uz njihovu trasu potrebno je ishoditi posebne uvjete gradnje. Kordić uvjerava da "papiri samo što nisu riješeni", no ekipi Provjerenog iz Vukovarsko-srijemske županije kažu da trenutačno nema zahtjeva za legalizaciju tih objekata.

Priču pogledajte u večerašnjoj emisiji u 23:45 na Novoj TV.

Aktualno Neki su se malo zaigrali, pa ih je teško i prepoznati: "Mislila sam da je mojih godina" Alka Vuica - 2 Alka Vuica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Alka Vuica - 3 Alka Vuica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Alka Vuica - 4 Alka Vuica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Alka Vuica - 1 Alka Vuica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slike s plakata - 7 Slike s plakata - 7 Foto: DNEVNIK.hr +5 Slike s plakata - 6 Hrvatska Neki su se malo zaigrali, pa ih je teško i prepoznati: "Mislila sam da je mojih godina" 1/11 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene