Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PrOvjereno istražuje

Misteriozna smrt Davida (21): "Vidio sam sina na obdukcijskom stolu, nije toliko dugo mogao biti u kanalizaciji..."

David Dragičević (Foto: Provjereno)
David Dragičević (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija David Dragičević (Foto: Provjereno) David Dragičević (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 5 Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 4 Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 3 Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno +1 Misteriozna smrt mladog Davida Dragičevića (Foto: Provjereno) - 2 Galerija 1/6 >>
Nerazjašnjena smrt mladog Davida okupila je desetke tisuća prosvjednika u BiH, a u nedjelju se prosvjeduje i u Hrvatskoj.

Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost – parola je to koju već više od 60 uzastopnih dana izgovaraju deseci tisuća prosvjednika diljem Bosne i Hercegovine, a za nedjelju je prosvjed najavljen i u Hrvatskoj, odnosno u Rijeci.

21-godišnji David Dragičević iz Banje Luke, koji je studirao dva fakulteta, bavio se sportom i obožavao glazbu, umro je pod nerazjašnjenim okolnostima. Proturječni nalazi obdukcije i nepotpuni policijski izvještaji, koji slučaj nisu riješili čak dva mjeseca nakon tragedije, izazvali su masovni revolt građana, a ekipa Provjerenog bila je na mjestu događaja i razgovara s Davidovom obitelji i prijateljima.

24. ožujka David je pronađen mrtav, a njegovo je tijelo izvučeno iz kanalizacijskog potoka. Rezultati policijske istrage objavljeni su dva dana kasnije na konferenciji za novinare i po njima je riječ o slučajnoj smrti. Policija je tvrdila kako se David napio, konzumirao marihuanu i LSD, pojeo burek, potom opljačkao kuću, pa pao ili skočio s mostića u potok koji je njegovo tijelo nosio otprilike dva i pol kilometra do mjesta gdje je pronađen. No Davor Dragičević, Davidov otac, u tu verziju priče ne vjeruje. Svog je sina vidio na obdukcijskom stolu i tvrdi kako je bilo očito da u vodi nije bio dulje od dva-tri sata, a posebno onoj kanalizacijskoj.

Onih koji ne vjeruju u policijske izvještaje mnogo je. Tvrde, previše je nelogičnosti. David je nestao u noći sa 17. na 18. ožujka, a snimile su ga nadzorne kamere u središtu grada. No kuća za koju policija tvrdi da ju je David opljačkao daleko je od centra grada, gdje je David bio snimljen.

Nitko se nije probudio, iako je David, kako tvrde, bio u kući 50 minuta

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

"Pljačka se dogodila u 2:52, ta snimka je u 2:37. Fizički je nemoguće da je on za to kratko vrijeme krenuo prema kafiću 988, koji je na potpuno drugoj strani, a potom se uputio ovamo, pojeo burek i onda opljačkao kuću. Znači, to sve u roku od 15 minuta", kaže Stefan Radulović, Davidov prijatelj.

Sporno im je i to što je su u kući za vrijeme pljačke bili ukućani i mala beba, a i pas čuvar. Nitko se nije probudio, iako policija tvrdi kako je David u toj kući bio 50 minuta. Kap koja je prelila čašu bio je nalaz druge obdukcije koji pobija prvi – pokazuje da vrijeme smrti u prvom nalazu nije točno.

Zbog prosvjeda, pritiska javnosti i propusta, ministar unutarnjih poslova Lukač istragu prebacuje u Upravu kriminalističke policije pod vodstvo novog načelnika i sada nitko više sa stopostotnom sigurnošću ne tvrdi kako je David opljačkao kuću.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22:30 na Novoj TV.
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene