Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom.

Galerija


Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom obilježila je deset godina svog rada. Kako bi naglasila važnost medija u unaprjeđivanju njihovog položaja, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom. Priznanje je dobila i istraživačka emisija Nove TV Provjereno.

Vezani članci Uzeli im status udomitelja, ali ostavili štićenice (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Baku Elizabetu ne žele istjerati na cestu: "Nećemo ju izbaciti, ne bismo ni mačku ni psa. Ona je Božje stvorenje" Silovana žena pred kamerama Provjerenog ispričala je svoje mučno iskustvo (Foto: Provjereno) - 2 Potresna ispovijest silovane žene: "Rekao mi je onako slomljenoj – 'eto, vidiš da ti nije bilo ništa'"

"Izuzetno mi je drago da je na ovaj način priznat naš rad, naša nastojanja i naš trud da senzibiliziramo javnost za potrebe i prava osoba s invaliditetom, njihovu destigmatizaciju i općenito promicanje tolerancije u društvu, te promicanje potreba i prava drugačijih od nas", rekla je prilikom dodjele priznanja urednica Provjerenog Ivana Paradžiković.

Provjereno je u rujnu 2017. godine u svoju 11. sezonu ušlo obilježivši 10 godina postojanja. Svojim pričama od prvog dana ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenja živote nabolje zbog čega je postalo sinonim borbe za pravdu.