Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom.

Galerija


Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom obilježila je deset godina svog rada. Kako bi naglasila važnost medija u unaprjeđivanju njihovog položaja, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom. Priznanje je dobila i istraživačka emisija Nove TV Provjereno.

Vezani članci Snimka krađe invalidskih kolica Kristine Terihaj Pijana družina uništila joj invalidska kolica, njezine ruke i noge. Sve im je oprostila: "Oni su samo sagnuli glavu i počeli plakati" Provjereno istražuje slučaj krađe u Biogradu na Moru - 2 Bizarna krađa u Biogradu na Moru: Kako je kamen s mula iz 19. stoljeća završio u luksuznoj vili?

"Izuzetno mi je drago da je na ovaj način priznat naš rad, naša nastojanja i naš trud da senzibiliziramo javnost za potrebe i prava osoba s invaliditetom, njihovu destigmatizaciju i općenito promicanje tolerancije u društvu, te promicanje potreba i prava drugačijih od nas", rekla je prilikom dodjele priznanja urednica Provjerenog Ivana Paradžiković.

Provjereno je u rujnu 2017. godine u svoju 11. sezonu ušlo obilježivši 10 godina postojanja. Svojim pričama od prvog dana ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenja živote nabolje zbog čega je postalo sinonim borbe za pravdu.