Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom.

Galerija


Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom obilježila je deset godina svog rada. Kako bi naglasila važnost medija u unaprjeđivanju njihovog položaja, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak dodijelila je priznanja novinarima i medijima koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom. Priznanje je dobila i istraživačka emisija Nove TV Provjereno.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković i Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan (Foto: Miranda Cikotic/Ivo Cagalj/PIXSELL) Nova skandalozna snimka župana Bobana, on podnio prijavu zbog neovlaštenog snimanja: "Boli mene k***c za pet kuna..." Što se dogodilo u stravičnoj nesreći u Rudinama? (Foto: Provjereno) - 3 Što se doista dogodilo u stravičnoj željezničkoj nesreći u Rudinama?

"Izuzetno mi je drago da je na ovaj način priznat naš rad, naša nastojanja i naš trud da senzibiliziramo javnost za potrebe i prava osoba s invaliditetom, njihovu destigmatizaciju i općenito promicanje tolerancije u društvu, te promicanje potreba i prava drugačijih od nas", rekla je prilikom dodjele priznanja urednica Provjerenog Ivana Paradžiković.

Provjereno je u rujnu 2017. godine u svoju 11. sezonu ušlo obilježivši 10 godina postojanja. Svojim pričama od prvog dana ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenja živote nabolje zbog čega je postalo sinonim borbe za pravdu.