Projektu Golf parka na Srđu izdana je nova lokacijska dozvola koja je prošle godine bila poništena. Protivnici projekta tvrde kako je to rezultat pritiska na Vladu s obzirom na to da je investitor pokrenuo arbitražni spor protiv Hrvatske. Investitor ne otkriva nastavljaju li s projektom i odustaju li od arbitraže.

Galerija Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Projekt golfa na Srđu je aktualan skoro dva desetljeća +0 Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr)

Razvoj golf opet ima lokacijsku dozvolu za projekt na Srđu. U Zelenoj akciji tvrde kako su dozvole nezakonite i najavljuju nove tužbe.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović iz Dubrovnika: "Drska agresija. Seljački se gnječi i mijesi Ustav" Srđ - 4 Cesta do Srđa kao simbol nebrige gradskih vlasti: "Turisti se čude kako ih uskom i opasnom cestom vodimo na vrh brda"

"Nove dozvole koje su izdane su prepisane i nema nikakvih novih elemenata u njima. Tužbu protiv rješenja prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš smo već podnijeli u prosincu, a u veljači ćemo podnijeti tužbu i protiv nove lokacijske dozvole", rekao je Enes Čerimagić iz Zelene akcije.

O svemu se oglasio i MOST. Nove odluke i dozvole vide kao rezultat pritiska na Vladu zbog arbitraže koju je u rujnu pokrenuo investitor Razvoj golf.

"Mi u MOSTU smatramo da je to samo paravan kako bi pod prijetnjom milijunskih odšteta došlo do dogovora, odnosno do izdavanja lokacijskih dozvola", rekao je Nikola Grmoja.

Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Projekt golfa na Srđu je aktualan skoro dva desetljeća Foto: DNEVNIK.hr

Nakon objave o arbitraži u ministrica Dalić održala je sastanak s investitorom i predstavnicima lokalne vlasti, što je u studenom potvrdio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Investitor na upit o tome nastavlja li se projekt i hoće li se odustati od arbitraže nije dao konkretan odgovor. Kažu kako je prijašnje dozvole sud paušalno poništio iz neobjašnjivih razloga.

 

Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Projekt golfa na Srđu je aktualan skoro dva desetljeća Foto: DNEVNIK.hr

Osim što tuži državu investitor tuži i Zelenu akciju jer smatra da nanosi štetu projektu Golf parka Dubrovnik.

"Traži se novčano kažnjavanje Zelene akcije i zabrana javnih nastupa u vezi s tim projektom. To je neprihvatljiva cenzura u jednom demokratskom društvu", komentirao je Čerimagić.

Projekt očito i dalje stoji. Arbitražni spor rješavat će sud u Washingtonu, a protivnici projekta svoju borbu nastavljaju na hrvatskim sudovima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju