Udruga Hrabro dijete pokrenula je ovrhu nad roditeljima preminule Nore Šitum. Od njih potražuju 188 tisuća kuna sudskih troškova zbog spora koji su izgubili.


Roditelji su u tužbi tražili da se Udruzi Hrabro dijete zamrznu preostala sredstva prikupljena za Norino liječenje, oko 4 milijuna kuna. Pravomoćna presuda koja dopušta raspolaganje sredstvima donesena je prije gotovo 3 godine, a roditelji sumnjaju kako su tek sada pokrenuli ovrhu zbog premijere filma koji govori o ovome slučaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Započeo inspekcijski NADZOR nad udrugom Hrabro dijete! Slika nije dostupna Gorak okus nakon predivne akcije: Je li bilo nezakonitih radnji?

Odvjetnik Udruge Hrabro dijete kaže da su ovrhu sami pokrenuli, a razloge ne zna.

"Prije nego su pokrenuli ovrhu ja sam razgovarao s njima i pitali su me dal su ispunjene sve pretpostavke, ja sam rekao da, da", kaže Mijo Kladarić, odvjetnik udruge Hrabro dijete.

"Ništa drugačije ne mogu gledat nego kao osvetu, jer su sudjelovali u filmu, zato što je film prikazan, zato što su rečeni svi dokazni materijali na koji su oni imali prilike 4 godine odgovarati", smatra Robert Tomić Zuber, redatelj dokumentarnog filma o Nori Šitum.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr