Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vinkovački HDZ negoduje

Protiv prosvjeda HUS-a u vrijeme Vinkovačkih jeseni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinkovački HDZ protivi se najavljenom prosvjedu Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Vinkovcima 9. rujna zbog 44. vinkovačkih jeseni koje su Vinkovčananima iznimno važne, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vinkovačkog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Čuljak.

'Nemamo ništa protiv prosvjeda jer takav način izražavanja nezadovoljstva smatramo legalnim", rekao je Čuljak, dodajući kako su protiv toga da se u Vinkovcima prosvjed održava u vrijeme Vinkovačkih jeseni te da je HDZ predlagao HUS-u da promijeni termin prosvjeda, ali očito bez uspjeha.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

Po riječima potpredsjednika Gradskog odbora HDZ-a, vinkovačkoga gradonačelnika Mladena Karlića, Vinkovačke jeseni od osnutka su 'među građane unosile optimizam i vedro raspoloženje' pa, po njegovu mišljenju, ne bi bilo lijepo da na svečarsko 'Vinkovačke jeseni oduvijek su bile izvan bilo kakve politike', rekao je Karlić, dodajući kako ne žele da se na njih negativno odražavaju bilo kakvi politički utjecaji.

>> Velik interes za sudjelovanje na vinkovačkom prosvjedu

Potpredsjednik vinkovačkoga HDZ-a, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić također misli da su prosvjedi legalan način iskazivanja nezadovoljstva, no njemu se čini da je najavljeni prosvjed HUS-a u Vinkovcima 'ili obojen politički ili motiviran međusobnom borbom sindikata za prevlast'. Hrvatska udruga sindikata (HUS) najavila je prosvjede u sedam hrvatskih gradova na kojima će tražiti ukidanje tzv. kriznog poreza i povećanja stope PDV-a te obračun s kriminalnom i korupcijom u Hrvatskoj. Prosvjedi će se održati 9. rujna u Vinkovcima, 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u Puli i Rijeci i 14. rujna u Splitu, a završni će skup biti 15. rujna u Zagrebu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene