Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSP zgrožen

Protiv povratka stanova onima koji su ostali bez stanarskog prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP-ovci su zgroženi provođenjem tri milijarde kuna vrijednog programa povratka stanova osobama koje su izgubile stanarsko pravo, u vrijeme teške gospodarske krize, poručili su s današnje konferencije za novinare.

Kada bi se ta sredstva preusmjerila u očuvanje radnih mjesta, velik broj hrvatskih građana ne bi završavao na birou, rekao je predsjednik te stranke Daniel Srb. Podsjetio je kako je program usvojen u kolovozu 2006. kada se, kako je rekao, Vlada temeljem sporazuma između HDZ-a i SDSS-a, odlučila dodijeliti stanove onima koji su stanarsko pravo izgubili zbog nekorištenja stanova duže od šest mjeseci.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne

Radi se, kako je rekao, o osobama koje su 1991. napustile Hrvatsku, otišle 'na drugu stranu' i uključile se aktivno u rat protiv Hrvatske. Među osobama koje bi u prvoj fazi provedbe programa trebale dobiti stanove je, prema Srbovim tvrdnjama, desetak onih protiv kojih se vodio postupak zbog ratnih zločina počinjenih protiv civilnog stanovništva Republike Hrvatske, desetak časnika i oficira jugo-vojske koji su sudjelovali u napadu na Hrvatsku, jedan aktivni pripadnik vojske Republike Srbije i osobni vozač Gorana Hadžića.

'Nacionalne manjine ucjenjuju Vladu'

'U ozračju ustavnih promjena, upozoravamo na neprihvatljivost odredbe po kojoj predstavnici nacionalnih manjina dolaze u situaciju ucjenjivati Vladu', poručio je Srb. Dodao je kako se ne smije prihvatiti dvostruko pravo glasa, kao i poseban položaj predstavnika nacionalnih manjina koji mogu ucjenjivati Vladu i u puno težim situacijama nego što je to dodjela pojedinačnih materijalnih prava koja proizlaze iz nekih koalicijskih sporazuma. Neprihvatljiva nam je politika u kojoj se različito tretiraju pripadnici različitih nacionalnih manjina, rekao je Srb ocijenivši kako smo 'došli do toga da pripadnici srpske nacionalne manjine imaju veća prava od svih drugih, ali i od hrvatskog naroda'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene