Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan pravosudnim vlastima

Protiv bjegunca Makijenka kaznena prijava zbog krađe skutera, 2 automobila, ali i napada na policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija kazneno će ga prijaviti zbog prisile prema službenoj osobi jer je probio blokadu na šibenskom mostu i udario u policijsko vozilo u kojem je bio policajac, te zbog oštećena policijskog i civilnog vozila.

Zatvorenik Ivan Makijenko koji se, nakon nekoliko dana bijega iz zatvora, u ponedjeljak predvečer predao šibenskim policajcima, suočen je s više kaznenih prijava jer je tijekom bijega ukradenim automobilom probio policijsku blokadu i udario u vozilo u kojem je bio policajac.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor izjavila je da je zatvorenik između 11 i 12 sati predan pravosudnim policajcima, koji su ga odveli u Zadar radi predaje u zatvor.

Uhićen bjegunac Ivan Makijanko

Šibenska policija kazneno će ga prijaviti zbog prisile prema službenoj osobi jer je probio blokadu na šibenskom mostu i udario u policijsko vozilo u kojem je bio policajac, te zbog oštećena policijskog i civilnog vozila.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kazao je pak da će sa zatvorenikom u zatvoru biti obavljen razgovor na okolnosti kaznenih djela počinjenih na njihovom području, odnosno zbog krađe skutera i dva automobila, uključujući i reanult kangoo u kojem je zatvorenik zatečen.

U Ministarstvu pravosuđa potvrđeno je da je zatvorenik prebačen u zatvor u Zadru, ali će biti prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu zbog ranijih ozljeda i mogućih ozljeda zadobivenih skokom s bolničkog prozora.

Iako se mislilo da je 22-godišnjak, koji je u četvrtak pobjegao iz zadarske Opće bolnice, sa sobom imao pištolj na kraju se ispostavilo da je riječ bila o vjernoj kopiji pištolja, odnosno elektro šokeru.

Upravitelj zatvora o bijegu zatvorenika: 'Nije bilo propusta!'

Makijenko prema pisanju medija služi 2,5-godišnju zatvorsku kaznu zbog razbojništva, odnosno pljačke trgovine u kojoj je sa suradnikom ukrao 2500 kuna i devet kutija cigareta.

Vrijeme na slobodi proveo je stavljajući i objave na facebook profilu, putem kojeg se javio i novinarki Zadarskog lista, tvrdeći joj da je iz zatvora pobjegao zato što su ga zlostavljali.

Po pisanju portala "ŠibenikIN" uhvaćen je nakon što je policija u Zadru obaviještena da se bjegunac treba naći s jednom djevojkom u vodičkom zaleđu.

Šibenski policajci potom su mu na ulazu u Vodice pripremili zasjedu u koju je upao ukradenim automobilom.

Glasnogovornica šibenske policije zaključila je da je policijsko postupanje proteklo u redu zahvaljujući spretnosti policajaca koji su s njim pregovarali. 'On se prvo odbijao predati, ne u smislu da je prijetio policajcima, više je bio usmjeren na sebe, ali se na kraju dragovoljno predao', kazala je Kosor.

Prema mišljenjima stručnjaka većina bjegova iz zatvora dogodi se neplanirano, kad se zatvorenicima ukaže mogućnost. No, život iza rešetaka nakon vraćanja u zatvor još je teži jer takvi zatvorenici stegovno odgovaraju i gube određena prava, a uz to kazna im se produljuje za vrijeme provedeno u bijegu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene