Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed seljaka

Sve napetije: Prosvjednici traktorima htjeli blokirati granične prijelaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno popodne i predvečer bilo je napeto na prosvjednim punktovima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice na onima u blizini graničnih prijelaza jer su prosvjednici traktorima pokušali blokirati i granične prijelaze u čemu ih je spriječila policija.

Seljaci su traktorima pokušali blokirati i granične prijelaze u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Slika nije dostupna Blokada prometa Poljoprivrednici prosvjeduju: 'Ne možemo više. Ovo je cirkus!'

>> Seljaci najavili: Naše supruge kreću PJEŠICE za Zagreb!

'S dva traktora smo pokušali blokirati granični prijelaz Tovarnik, ali su nas policajci zaustavili i sada i mi i oni stojimo na prometnici prema graničnom prijelazu Tovarnik pa se promet mora odvijati alternativnim putovima kroz polja. Na ovom punktu u Ilači, u ponoć ćemo deblokirati prometnicu jer mnogi hodočasnici dolaze na marijansko svetište u Ilači pa im ne želimo na blagdan Velike gospe praviti probleme.

Kod Županje su također pokušali bez uspjeha blokirati granični prijelaz Županja-Orašje i sada su samo desetak metara od poljske ceste kojim sada prolazi promet prema graničnom prijelazu. Isto je bilo i u Gunji gdje su seljaci pokušali traktorima blokirati prometnicu koja vodi prema graničnom prijelazu Gunja-Brčko, ali su spriječeni policijskom intervencijom - kaže Stjepan Filić, vođa prosvjednika u Ilači.

Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka je ljut na policiju i drži kako su zapravo oni krivci za blokirane prometnice. 'Policija je ispred i iza nas pa ja sada pitam tko to blokira ceste - mi seljaci koji tražimo svoja prava ili policajci koji nas u tome sprječavaju', kaže Pokrovac.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, Domagoj Džigumović kaže kako su svi prometni pravci prohodni iako se negdje odvijaju otežano, poglavito oni prema graničnim prijelazima, ali se vozila preusmjeravaju na alternativne putove koje policija nastoji održati prohodnima. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene