Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed djelatnica tvrtke "Osijek-konfekcija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnice tekstilne tvrtke "Osijek-konfekcija", koja je kooperant osječkog pogona talijanske kompanije "Benetton", danas su prosvjedovale pred ulazom u tvrtku, u osječkoj Slobodnoj zoni.

U razgovoru s novinarima radnice su izvijestile kako je 15. prosinca prošle godine svih 110 radnica tog poduzeća upućeno na kolektivni godišnji odmor, s kojega su se trebale vratiti 7. siječnja, ali kada su se toga dana pojavile u poduzeću, naišle su na zatvorena vrata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odrađuju otkazni rok Sl. Brod: Djelatnice Centra za socijalnu skrb vraćene na posao Slika nije dostupna Nije sve tako crno, povratak na posao moguć je i bez 'glavobolje'

Prema njihovim saznanjima, vlasnik tvrtke, talijanski poduzetnik Jean Pierre Fontana, uoči božićnih blagdana otputovao je u Italiju i nemaju informaciju o njegovu povratku u Hrvatsku.

Djelatnica Katica Rajter rekla je novinarima da od 7. siječnja
nailaze na zaključana vrata tvrtke te da nemaju nikakvog kontakta s upravom koja im, kako kaže, duguje dvije zaostale plaće.

Djelatnicama "Osijek-konfekcije" obratio se povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Frano Kopić koji je izrazio nezadovoljstvo ovakvim postupanjem stranih poslodavaca, posebice na tom području koje ima velik broj nezaposlenih. Kopić je najavio da će o događanjima u poduzeću izvijestiti nadležnu inspekciju rada, a obratit će se i županijskim vlastima, u cilju rješavanja sadašnjega stanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene