Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri djelatnice brodskog Centra za socijalnu skrb koje su nakon nalaza inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih zbog teških propusta u radu prema djeci dobile izvanredne otkaze, odlukom Upravnog vijeća Centra vraćene su na posao.


Djelatnice su se zbog izvanrednih otkaza žalile Upravnom vijeću ustanove, kao drugostupanjskom tijelu Centra u odlučivanju, a ono je pak poništilo ravnateljičinu odluku te ih vratilo natrag na posao, piše Brod portal.

Vezani članci Trudnica, ilustracija Drugo stanje u doba virusa: Objavljena velika studija o utjecaju korone na trudnice, bebe i dojenje Antun Ilijaš - 1 Predsjednik Komore socijalnih radnika o rezultatima nadzora u Novoj Gradiški: "Danas smo primili izvješća kolegica. Zašto dugo traje? Ne bih to rekao, traje iz objektivnih okolnosti"

'Istina je da su četiri djelatnice kojima sam slijedom nadležnosti veljače uručila izvanredne otkaze vraćene na posao. Žalile su se Upravnom vijeću Centra, koje je moju odluku poništilo. Na tome neće i ne može ostati jer je pravna procedura poznata. Sljedeći korak je da ću im kao ravnateljica sada morati dati redovne otkaze, a u tome slučaju pravdu će moći tražiti putem suda i redovnom građanskom parnicom', rekla je ravnateljica Centra Slavica Nikšić.

>> Ministrica Opačić inzistira na otkazima u 'slučaju Slavonski Brod'

Paralelno, ali posve odvojeno od toga radnog spora, traje kazneni postupak protiv pet djelatnica Centra, među kojima su i spomenute četiri, a kako se radi o pravosudnom postupku ravnateljica Centra kaže kako to ne želi niti može komentirati.

Podsjetimo, riječ je o djelatnicama Centra koje su prema nalazu inspekcijskog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih, prijavljene Općinskom državnom odvjetništvu.

Sve četiri djelatnice terete se za počinjenje kaznenog djela neprovođenja odluke o zaštiti dobrobiti djeteta i zbog evidentnih propusta u radu i neprimjene odredbi Zakona o socijalnoj skrbi i Obiteljskog zakona dobile su izvanredne otkaze. Otkaze su dobile temeljem kriminalističke istrage brodske policije koja je istraživala tragičan slučaj smrti tromjesečne bebe 27. prosinca 2012. i sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje njene dvije starije sestre i brata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook