Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj još nije kompletna

Proširenje EU mora ići dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proširenje Europske unije mora ići dalje, jer europska obitelj još nije kompletirana, rečeno je danas na međunarodnoj konferenciji o demokratskoj transformaciji srednje i istočne Europe, koja se održava u organizaciji češkog predsjedništva EU-a, rekao je državni tajnik ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Davor Božinović.

'Europska je unija oduvijek bila više od tržišta ili jedinstvene monete', rekao je Božinović koji predstavlja Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji 'Od pada željezne zavjese 1989. godine do proširenja EU 2004. godine - uloga civilnog društva i europska ideja u demokratskoj transformaciji srednje i istočne Europe', što je u Pragu organizira Češka kao predsjedatelj Unijom.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Na konferenciji su sudionici govorili o tome kako je bilo prije dvadesetak godina, u doba pada Berlinskoga zida te do kojih se rezultata došlo u proširenju Europske unije. Stečene su, rečeno je, 'brojne slobode koje su se proširile diljem Euroekonomski dinamizam koji je u manje od deset godina povećao trgovinsku razmjenu zapadne i istočne za više do tri četvrtine', kao jednu od velikih stečevina europskoga proširenja 2004.

Na prijemu koji je organizirala Europska komisija za visoke dužnosnike zemalja sudionica, između ostalih i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosova i Srbije, hrvatsko je izaslanstvo održalo brojne bilateralne sastanke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene