Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danima zatočeni u Gorskom Kotaru

'Prošao sam cijelu Europu, ali ovo nisam doživio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg i olujni vjetar stvarali su probleme u odvijanju prometa između sjevera i juga zemlje. Bura je zatvorila autocestu između Svetog Roka i Maslenice, a snijeg okovao tegljače u Gorskom Kotaru.

Loše vrijeme uzelo je nažalost i jedan život. Jedna je osoba kod Udbine poginula u velikom sudaru automobila. Još je šest osoba ozlijeđeno. U tom trenutku na cesti je bio led, a snježna mećava je smanjivala vidljivost na svega nekoliko metara. Uvjeti na cesti u cijeloj zemlji su bili iznimno loši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otežan promet Tako ne puše ni zimi: Bura jačine 160 na sat na južnoj strani Velebita Slika nije dostupna Otežan promet Olujni vjetar blokirao Maslenicu

Policajac ga nije htio propustiti dalje i to je još jedna noć za vozača u neudobnoj kabini kamiona. 'Jako loše, sramota, od četvrtka sam ovdje', rekao nam je bijesni vozač kamiona.

Neke su ceste kroz Gorski kotar zatrpane. Uz pomoć jedne lopate promet se sigurno neće normalizirati. Vozači krive cestarske službe. 'Ovo se ne događa nigdje nego kod nas. Prošao sam cijelu Europu, ali ovo nigdje nisam doživio', požalio nam se jedan vozač kamiona.

Doživjeli su zato brojni vozači obilaženje dionice Maslenica- Sveti Rok na autocesti A1. Bura je pokazala svu svoju snagu. 'Puše jako, vozimo polagano i dobro je', rekao je vozač. Brzina vjetra dosegla je i 130 kilometara na sat.

Zrakoplov iz Zagreba zbog bure sletio u Split umjesto u Dubrovnik

Zatvaranja dionice zbog olujnih udara vozačima su stara stvar, iako kad zapuše jako nije nimalo ugodno. U Gorskom kotaru na cesti opet će prespavati vozači tegljača.

>> VIDEO: Senjani od bure namjeravaju napraviti brend

Zbog jake bure autobusi iz pravca Dalmacije u dolasku na zagrebački Autobusni kolodvor kasne od 20 do 40 minuta, doznaje se večeras od glavnog prometnika na zagrebačkome Autobusnom kolodvoru. I autobusi iz pravca Rijeke i Gorskog kotara također su u dolasku kasnili od 20 do 40 minuta, ali su od 20 sati kašnjenja smanjena.

Zrakoplov koji je poslijepodne iz Zagreba poletio za Dubrovnik morao je zbog jake bure u Dubrovniku sletjeti u splitsku zračnu luku, doznaje se u zagrebačkoj Zračnoj luci.

Kroz Maslenicu i Sveti Rok neće se moći ni dalje. Ako baš ne morate na put, odgodite ga do daljnjeg. Zatvorena je i Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene te cesta Udbina – Gračac.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene