Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obišao tuđmanov i račanov grob

Zoran Milanović komentirao članstvo državnog odvjetnika u masonima: ''I ja sam dobio poziv u to društvo...''

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zoran Milanović Galerija 1/1 >>
Novi predsjednik Zoran Milanović prvi radni dan počeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne, a u podne nastavio polaganjem vijenaca na Mirogoju.

''Puno razgovaram, nisu mi ove stari nove, ali je drukčije. Trebalo je donijeti odluku da bi se imenovalo dužnosnike'', odgovorio je Zoran Milanović na pitanje kako protječe prvi radni dan. Kaže da će savjetnika biti manje, a tko su oni, doznat ćemo sutra ili prekosutra. Potvrdio je da će Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje. Odbacio je tvrdnje protiv nje i ocijenio da ona očito nekome smeta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

Za članstvo državnog odvjetnika u masonima Milanović je rekao da je nekad vladala nepravedna mržnja prema masonima. ''I dalje imaju dojam mistike i tajnovitosti. Ako radiš javni posao, osobito u domeni depresije, dovodiš u pitanje svoju lojalnost'', komentirao je. Nije htio reći treba li Dražen Jelenić podnijeti ostavku. ''I ja sam dobio poziv u masone prije mnogo godina, ali nikad im se nisam pridružio'', ispričao je predsjednik. Rekao je da će se složiti s prijedlogom premijera da se Roberta Hranja postavi za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga. Rekao je da će s premijerom uskoro razgovarati i o čelniku SOA-e, ali i drugim temama.

Odbacio je interpretacije da je sporno što premijer Andrej Plenković nije u utorak komentirao inauguraciju. ''Ma ne, normalno smo razgovarali, bilo je iskri, možda će ih biti i ubuduće, a možda i neće. Vidim da su krenule interpretacije tko je ustao, tko je kome pružio ruku, tu nema jasnog protokola. Kao ja nisam nekome pružio ruku. Jesam, otraga, kasnije. Upoznao sam ga sa svojom majkom'', rekao je Milanović.

Dan počeo pregledom Počasne bojne

Zoran Milanović prvi je radni dan počeo pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne.

Oglasio se i na Facebooku. ''Hrvatska jednako pripada i nezaposlenom tokaru, i prezaposlenom programeru, i potplaćenoj radnici na blagajni, i menadžerici u javnom ili privatnom poduzeću'', napisao je u svom prvom predsjedničkom statusu. Kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju na Mirogoju u 12 sati položio je vijence i zapalio svijeće. Mimo najave, obišao je grobove prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i pokojnog premijera Ivice Račana.

Proradila web-stranica novog predsjednika

Zoran Milanović u utorak je na Pantovčaku prisegnuo kao peti hrvatski predsjednik. Mandat mu je počeo točno u ponoć.

Na predsjednik.hr odmah na prvoj stranici nudi se opcija za javljanje Uredu, kao i tri rubrike. To su Predsjednik, gdje se nalazi Milanovićeva biografija, dok Predsjednici RH nude biografije prethodnika. Tu je i opcija Građani.

Na stranici se mogu vidjeti fotografije te Milanovićevi citati iz predsjedničke kampanje, kao i sa svečanosti inauguracije i primopredaje dužnosti jučer na Pantovčaku te cijeli Milanovićev inauguracijski govor. Potkrale su se i neke pogreške.

Ured predsjednice i na webu je otišao u povijest, a oznake i u samom uredu iz ženskog će se roda opet prebaciti u muški. Trebaju se promijeniti i žigovi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene