Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati ipak prihvatili reformu

Proračun za sljedeću godinu štedi na zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstvo je još jednom najveći gubitnik sljedećeg proračuna. 800 milijuna kuna manje, kaže ministar Milinović, neće ugroziti najavljenu zdravstvenu reformu. Njezin prijedlog, koji će sutra izaći pred Vladu podržali su poslodavci, a i sindikati koji se ipak ne slažu s pitanjem reguliranja bolovanja.

Šestu godinu zaredom forenzički odjel bolnice u Vrapču dobio je odbijenicu. U proračunu za njih nema mjesta. Ravnatelj je ovom odlukom ogorčen jer kako kaže sljedeće godine obilježit će130 godina postojanja, a sigurnosni uvjeti u bolnici su jako loši.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Još nema dogovora SAD: Rezati zdravstveno osiguranje siromašnih ili povećati porez?

'Oko 15 pacijenata uopće nema slobodan izlaz u krug bolnice, pa da bi ih zadovoljili moramo angažirati dodatni broj tehničara, a to ne možemo učiniti, pa tako neki pacijenti danima ne izlaze iz zgrade', rekao je ravnatelj bolnice Vrapče Vlado Jukić.

Slična sudbina zahvatit će i zagrebačke bolnice Jordanovac i Traumu, koje će također ostati bez obnove. No, ministar je optimist. Tvrdi, manje novca za zdravstvo neće ugroziti njegovu reformu. Iako je HUP reformu prihvatio, sindikati su imali zamjerki. Nakon 18 mjeseci bolovanja, tvrde 16.000 najtežih bolesnika mora dobiti punu naknadu, a ne kao do sada 50 posto. 

>> 'SDP bez amandmana na proračun'

>> Galama oko plaća da se zamagle dubioze proračuna

Da je proračun u krizi, pokazuje i 80 amandmana koje su podnijeli zastupnici. SDP je od toga odustao. Tvrde da ne žele uopće ni sudjelovati u 'cirkusu s nultim deficitom'.

'Mi politički počinjemo zagađivati cijeli prostor. I zato je SDP ocijenio da ne želi sudjelovati u tome da se građani srame političkog prostora', rekao je Slavko Linić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene