Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jakovčić 'kumovao'

Propao natječaj za turistički projekt Brijuni rivijere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok Vlada na sve strane vapi za investitorima, dio njezinih koalicijskih partnera javno ih poziva da ne ulažu novac u Hrvatsku.

Upravo je to učinio Ivan Jakovčić oko natječaja važnog turističkog projekta Brijuni Rivijera za lokacije Hidrobaza i Pineta. Javni poziv istarskog župana Ivana Jakovčića investitorima, da se ne upuštaju u ulaganja nakon što je Ministarstvo kulture ta područja proglasilo kulturnim dobrom, urodilo je - propašću natječaja. Nitko se nije javio.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

Hidrobaza i Pineta ostale su bez investitora. Natječaj je okončan, ponuda na stolu nema. "To je bilo za očekivati nakon svih onih zadnjih događanja, nažalost bilo je potpuno jasno da nitko neće uči u avanturu, u nekakvo investicijsko ulaganje da praktički ne zna pod kojim uvjetima ulaže", obrazložio je Jakovčić.

Problem je nastao kada je Ministarstvo kulture, usred procesa odabira najboljeg investitora, lokacije proglasilo kulturnim dobrom. To je znatno promijenilo, poskupilo i odgodilo cijeli projekt. "Nažalost, ovo je jedna neugodna situacija,a koja je odgodila određene investitore koji su vrlo zainteresirani za obje lokacije, dok se ne riješe stvari u kući", pojasnio je Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade.

"Ja sam razgovarao, bilo je više investitora, međutim ja im nisam mogao kao istarski župan jamčiti ništa", kaže Jakovčić. U idućih tjedan dana posebno državno povjerenstvo, na čelu s premijerom, analizirati će novonastalu situaciju. "Prema informacijama koje imam, Vlada je čvrsto stala iza tog projekta i mislim da za nekoliko dana možemo očekivati dobre vijesti", optimističan je Čačić.

Kao jedno od mogućih rješenja, budući da je sredinom travnja uložena žalba na rješenje ministarstva kulture u kojem se traži poništenje odluke kojom sporne lokacije postaju kulturno dobro, mogao bi biti upravo taj potez.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene