Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijelo nestalog 67-godišnjeg poljskog nautičara pronađeno je u nedjelju kod otoka Ugljana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Potraga za nestalim nautičarem započela je oko 8 sati, kada su službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, zaprimili poziv skipera jedrilice "Levant", u vlasništvu domaće charter tvrtke, koji je prijavio nestanak jednoga člana posade, T.Z.-a.

Vezani članci Rudar u Kini Velika akcija spašavanja u rudniku ugljena: 17 radnika zatočeno pod zemljom zbog prekomjerne razine ugljičnog monoksida Potraga na rijeci, ilustracija Ronioci i HGSS tragaju za muškarcem: Nestao nakon što se čamac, sa šest osoba, prevrnuo na Dravi

MRCC Rijeka pokrenula je nakon toga koordiniranu potražno – spasilačku akciju sa Lučkom kapetanijom (LK) Zadar i Pomorskom policijom (PP) Zadar, a u dogovoru sa Obalnom stražom u pripravnost je stavljen i zrakoplov tipa 'Pilatus', u slučaju potrebe za angažiranjem zračne potrage.

Na charteriranoj jedrilici 'Levant' sa koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara nalazilo se još deset članova posade, svi državljani Poljske, uključujući skippera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i Policijske uprava Zadarske, zadržani na zatečenoj poziciji, uvala Muline na otoku Ugljanu.

Prema izjavama članova posade, nestanak njihovoga člana primijetili su jutros u 7 sati.

Oko 10.30 sati u MRCC Rijeka zaprimljena je obavijest očevica, koji je iz svoje brodice uočio plutajuće tijelo u moru oko jednu nautičku milju sjeverno od mjesta Sušica na otoku Ugljanu. (Hina)