Nastavkom provedbe terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije, na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci i četvrte osobe.

Galerija


Nastavkom provedbe terenskih istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima u četvrtak su pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci još jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.

Vezani članci Luka Šajić Obitelj moli za pomoć: "Autom je sletio u vodu u kanalu. Čvrsto vjerujemo da je negdje živ" Nestao Dražen Zlomislić Već šest dana traje potraga za nestalim vojnikom, obitelj je očajna: "Nije imao poroka, miran je i povučen. Na poslu su ga zadirkivali što ne ide po birtijama"

Ranijim aktivnostima, 14. studenoga pronađeni su posmrtni ostaci dviju osoba te 15. studenoga posmrtni ostaci jedne osobe, a ovom ekshumacijom pronađeni su posmrtni ostaci ukupno četiri osobe na lokaciji pravoslavnog groblja u Negoslavcima.

Ministarstvo branitelja priopćilo je da će posmrtni ostaci biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja s provedbom istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1872 osobe nestale u Domovinskom ratu, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.