Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traga se za još 1872 osobe

Pronađeni posmrtni ostaci još jedne osobe na pravoslavnom groblju u Negoslavcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavkom provedbe terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije, na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci i četvrte osobe.

Nastavkom provedbe terenskih istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima u četvrtak su pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci još jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javlja policija Muškarac koji je nestao u Novom Selu je pronađen Tarik Imamović Obitelj ga traži Nestao mladić iz Zenice, posljednji put obitelji se javio iz Zagreba: "Čuo sam kako mu netko govori 'odustani', otad je mobitel isključen"

Ranijim aktivnostima, 14. studenoga pronađeni su posmrtni ostaci dviju osoba te 15. studenoga posmrtni ostaci jedne osobe, a ovom ekshumacijom pronađeni su posmrtni ostaci ukupno četiri osobe na lokaciji pravoslavnog groblja u Negoslavcima.

Ministarstvo branitelja priopćilo je da će posmrtni ostaci biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja s provedbom istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1872 osobe nestale u Domovinskom ratu, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene